30. joulukuuta 2014

Jouluinen rocky road

Vuoden viimeiseksi reseptiksi (ja 100. postaukseksi) olin suunnitellut jotain vähän hohdokkaampaa, mutta joulu vei aika tehokkaasti energiat. Se jätti kaappeihin kuitenkin reilusti herkkujen jämiä, ja mikä olisi parempi keino hävittää herkut kuin rocky road? Tämä "resepti" vaan paranee erilaisten muunnosten myötä, joten kannattaa käydä kaapit läpi ja sekoittaa sopivasti kaikkea suklaan sekaan!

200g suklaata
60g voita
2dl vaahtokarkkeja
kuivattuja hedelmiä ja marjoja (rusinat, karpalot)
pähkinöitä (pekaani, pistaasi)
5-10 piparkakkua
5-10 konvehtia (esim. joulusuklaa)
(kanelia, kardemummaa, piparkakkumaustetta, vaahterasiirappia)

n. 50g tummaa suklaata
vaahtokarkkeja
n. 20g valkoista suklaata

Rouhi suklaa ja sulata se varovasti voin kanssa. Käytä esim. puolet maitosuklaata ja puolet tummaa suklaata. Sekoita vaahtokarkit, kuivatut hedelmät ja pähkinät keskenään ja murustele sekaan piparkakut. Mausta suklaasula halutessasi, lisää suklaa "täytteiden" joukkoon ja sekoita. Paloittele konvehdit ja lisää suklaamassaan varovasti käännellen. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan. Sulata tumma ja valkosuklaa erikseen ja valuta tumma suklaa vuoassa olevan massan päälle. Pinnasta ei ole tarkoitus saada täysin sileää, ainoastaan vähän yhtenäisempi. Painele vaahtokarkit suklaaseen ja koristele valkosuklaasulalla. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia ja paloittele.

Rocky roadiin voi hyvin käyttää myös suolapähkinöitä, marenkia, popcornia, muroja tai mysliä ja täytekeksejä. Pelkällä tummalla suklaalla mausta tulee täyteläinen ja maitosuklaalla makeampi, omaan makuun parhaiten sopivan yhdistelmän löytämiseksi kannattaa siis kokeilla useita vaihtoehtoja.

Minulla ei ole tapana tehdä uuden vuoden lupauksia, mutta ensi vuonna ajattelin testata ainakin lisää raakakakkuja. Jos sinulla on joku hyvä resepti tiedossa, vinkkaathan minullekin!

Kuplivaa vuodenvaihetta ja herkullista uutta vuotta!


In English:

Christmas rocky road

For the last recipe of the year (and for the 100th post of the blog) I was supposed to give you a bit more glamorous piece than this, but Christmas took its toll and here we are. However, Christmas also left a lot of treats behind and what would be a better way to mix all the left-overs than rocky road? This "recipe" can take pretty much all the tweaks and changes you can think of, so go through your cupboards and mix a little bit of everything together!

200g chocolate, melted
60g butter, melted
2dl marshmallows
dried fruit and berries (raisins, cranberries)
nuts (pecans, pistachios)
5-10 gingerbread cookies, crushed
5-10 confectionary chocolates (e.g. Fazer Christmas chocolate)
(cinnamon, cardamom, allspice, maple syrup)

about 50g dark chocolate, melted
marshmallows
about 20g white chocolate, melted

Melt the chocolate with butter. You can, for example, use half milk chocolate and half dark chocolate. Mix the marshmallows, dried fruit, berries, nuts and cookies together. Season the melted chocolate if you want and mix it with the cookie mixture. Chop the confectionary chocolate and fold carefully to the mixture. Spread the rocky road evenly into a small cake tin lined with baking paper. Pour the melted dark chocolate (50g) on top of the mixture. The surface isn't supposed to get smooth, just a bit more even. Add the marshmallows on top of the chocolate and garnish with the melted white chocolate. Let set in the fridge for 1-2 hours and cut into squares.

You can use salted peanuts, meringue, popcorn, cereals or muesli or filled cookies or pretty much anything you want. With dark chocolate the taste is a bit deeper, with milk chocolate you end up with sweeter combination. To find your own favourite combo, I recommend making many test runs.

New Year's resolutions aren't really my thing but here's one: I will test more raw cake recipes. If you have some favourite recipe, please let me know!

I wish for you a bubbly New Year's Eve and a wonderful year to come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti