Alkuperäinen resepti on Nigellan. Muokkasin sitä jonkin verran ja pienensin määriä siten, että tästä tulee 12-senttinen irtopohjavuoallinen. Suluissa ovat alkuperäiset määrät 23-senttistä vuokaa varten. Koska kakku ei sisällä mitään hyydyttävää ainetta, on rakenne silkkisen täyteläinen ja tiivis, mutta myös pehmeä ja herkkä. Kakusta ei siis kannata yrittää tehdä kovin korkeaa. Palaa leikatessa tulisi olla varovainen ja kärsivällinen. Toinen vaihtoehto on tehdä kakku suoraan annosvuokiin, jolloin kaikenlaisen leikkaamissäädön voi unohtaa. Kakkua voi myös pitää hetken pakastimessa, jotta rakenne jämähtää paremmin, mutta parhaimmillaan tämä on hieman viileänä ja pehmeänä.
75g (250g) kaurakeksejä
20g (75g) voita, huoneenlämpöisenä
2tl + 160g (400g) Nutellaa, huoneenlämpöisenä
1+3rkl (100g) hasselpähkinärouhetta
200g (500g) maustamatonta tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
15g (60g) tomusokeria sihdattuna
Keksit murskataan, lisätään pehmeä voi ja kaksi teelusikallista (1-2rkl) Nutellaa ja sekoitetaan, kunnes rakenne muistuttaa märkää heikkaa. Joukkoon lisätään vielä ruokalusikallinen (3rkl) pähkinärouhetta ja sekoitetaan jälleen. Keksiseos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, ruokalusikka on tässä mielestäni paras väline. Vuoka laitetaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Keksiseoksen voi tehdä käsin esim. muusinuijan tai kaulin+pakastepussi- yhdistelmän avulla, itse käytin sauvasekoittimen silppuritoimintoa.
Tuorejuusto ja tomusokeri vatkataan tasaiseksi, lisätään Nutella ja vatkataan kunnes juusto on sekoittunut tasaisesti Nutellan joukkoon. Sokeria voi lisätä tarvittaessa (mutta aikamoinen tarve saa olla). Täyte lusikoidaan viilentyneen keksipohjan päälle ja tasoitetaan varovasti. Vuokaa voi "hytkyttää" hieman, mutta keksiseos ei ole kovin jämäkkää, joten varovaiset liikkeet ovat suositeltavia. Kun pinta on tasoittunut, ripotellaan loppu pähkinärouhe koko komuden kruunuksi. Kakun kannattaa antaa levätä jääkaapissa useamman tunnin, mieluiten yön yli. Laita kakku joko hetkeksi pakastimeen (n. puoli tuntia) tai irrota vuoan reuna heti varovasti. Irrota pohjan leivinpaeri varovasti ja aseta tarjolle.
Pienempää kakkua on helpompi siirrellä, mutta isommankin kanssa pärjää, etenkin jos saa kaverilta apua muutenkin kuin syömisessä. Ja hei, jos nyt totta puhutaan, tämä on varsin hyvää vaikka ihan suoraan vuoasta syötynä.
In English:
Nutella cheesecake
Well, I think that says it all. Nutella and cheesecake, where do I sign? Since the Valentine's Day is nearly here, I thought this would be a nice and simple yet classy dessert for a bigger party or just the two of you. And why not just for one, I know the Valentine's isn't everyone's favourite. However, this cake will make any day a lot better, trust me.
The original recipe is Nigella's, made for a 23cm round tin. Here's my slightly modified version made for a 12cm round tin. Because the cake doesn't have any gelatine in it, the texture is silky smooth and dense but also very soft and delicate. You shouldn't try build it up very high, otherwise the slices will just collapse in a less-than-perfect sort of way. When cutting the cake, be careful and patient. Other choice is to make the cake into individual little ramekins and you'll be spared from all the fuzz of cutting pretty slices. You could also keep the cake in the freezer for a little while to get the texture a bit more solid (not frozen!).
Having all the ingredients at room temperature is key to silky texture. That's why I recommend taking everything out of the fridge in good time.
75g oatmeal cookies
20g butter, softened
2 teaspoons + 160g Nutella, at room temperature
1+3 tablespoons crushed hazelnut
200g cream cheese (Philadelphia), at room temperature
15g powdered sugar, sifted
Crumb the cookies and mix with the softened butter and 2 teaspoons of Nutella. Once the texture is like wet sand, add a tablespoonful of hazelnut and mix until combined. Press the cookies mixture gently to the bottom and sides of a lined cake tin. I like to use the back of a spoon for this. Place the tin in the fridge.
Whisk together the cream cheese and sifted powdered sugar until smooth. Add the 160g of Nutella and whisk until completely combined. You could add sugar if needed, but I'd say you're good to go. Pour (or spoon) the mixture gently on top of the cookie crust and smooth out the surface. Sprinkle the rest of the hazelnuts on top of the cake and place in the fridge for several hours, preferably overnight. Before serving, place the cake in the freezer for a little while (about 30 minutes) or remove the rim of the cake tin straight away, but carefully. Remove the baking paper and plave on a cake stand or a pretty plate.
A smaller cake is, of course, easier to move than a big one. With a little help from a friend a bigger one can be dealt with, too. And truth be told, this one tastes just as good straight from the tin. If not even better.
Nam, tämän täytyy olla hyvää!
VastaaPoistaKaapista löytyisi nutella-purkkikin...:)
Kiitos, tämä ohje menee kokeiltavaksi!
Kaapista on hyvä aina löytyä Nutella-purkki :)
PoistaMiten kakku jähmettyy jääkaapissa? onko samanlainen koostumus kuin normaalissa juustokakussa johon tulee liivatetta?
VastaaPoistaHei! Kakku jää pehmeämmäksi kuin liivatteella hyydytettävät, mutta tuorejuusto ja varsinkin Nutella kyllä jämähtää kylmässä. Kakku kannattaa jättää matalaksi ja leikata varovasti. Sitä voi pitää myös hetken pakastimessa ennen leikkausta.
Poista