16. heinäkuuta 2014

Maapähkinävoi-suklaa-juustokakku

Suklaa ja maapähkinävoi - yksi niitä loistavia makuyhdistelmiä, jotka toimivat lähes muodossa kuin muodossa. Ja jos se muoto on juustokakku? Tarvitseeko asiaa miettiä sen enempää... Tässä mukailu Nigellan Kitchen- kirjassa olevasta reseptistä, ja pohja on otettu suklaajuustokakun ohjeesta.

18-22 suklaatäytekeksiä (esim. Domino Original)
2rkl sulatettua voita

Keksit murustellaan hienoksi ja lisätään voisula joukkoon. Sekoitetaan tasaiseksi, painellaan keksimuru 22-24- senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja laitetaan vuoka jääkaappiin täytteen sekoittamisen ajaksi.

500g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
3 kananmunaa
3 keltuaista
200g sokeria
125ml creme fraichea
250g sileää maapähkinävoita huoneenlämpöisenä

Sekoitetaan täytteen ainekset keskenään joko vatkaimella tai monitoimikoneella, kunnes massa on sileää. Täyte on todella tuhtia, joten käsin vatkaaminen vaatii lihasvoimaa. Käy treenistä, mutta en suosittele. Tarkoituksena ei ole saada massaan ilmaa, joten riittää, että ainekset ovat sekaisin. Kaadetaan juustomassa jähmettyneen pohjan päälle ja paistetaan 170-asteisen uunin keskiosassa noin tunnin ajan. Kypsyys kannattaa kuitenkin tarkistaa jo 50 minuutin kohdalla. Riittää, kun kakun pinta on hyytynyt ja kuiva. Kakku otetaan uunista pois suklaapäällisen valmistuksen ajaksi.


250ml creme fraichea
100g maitosuklaata rouhittuna
30g fariinisokeria tai tummaa muscovadoa

Lämmitetään kuorrutteen ainekset kattilassa koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Lusikoidaan seos varovasti juustokakun päälle ja siirretään kakku uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Kakun annetaan jäähtyä vuoassaan ja siirretään jäähtyneenä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli. Kakku kannattaa nostaa hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta vuoan saa irrotettua siistimmin ja leikkaaminen on helpompaa.


 Maapähkinävoin maku on melko voimakas, toki ideanakin on, että se maistuu. Käytin suklaakerrokseen Fazerin Sinistä, joka jäi vähän maapähkinän jalkoihin. Ensi kerralla vähentäisin pähkinävoin määrää jonkin verran, luultavasti noin 200g riittää mainiosti ilman, että kakun rakenne kärsii.

P.S. Toisen mainion reseptin tälle makuparille löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti