Itsekurin kuvitelman varjolla tyydyin tekemään pienemmän testierän 100g suklaalevyllä ja kahdella torttutaikinalevyllä. Kyllähän siitä ihan makoisaa tuli, ulkonäkökin onnistui kerralla jo aika hyvin. Tämä, jos mikä, on aikamoinen hätävararesepti (katso muita täältä, täältä ja täältä). Suklaalevyä vaihtelemalla saa uusia vivahteita ja torttutaikinoiden paras sesonki on taas alkamassa (koska pian on joulu!).
100g suklaalevy
2 torttutaikinalevyä
1 keltuainen
Sulata taikinalevyt ja kauli ne yhteen. Saumakohta kannattaa nipistellä hyvin, jotta se ei ratkea paistuessaan. Taikinan tulisi olla päistä pari senttiä suklaalevyä pidempi ja sivuilta viitisen senttiä leveämpi. Ylijäävästä taikinasta voi taiteilla vaikka pieniä joulutorttuja. Aseta suklaalevy keskelle taikinalevyä ja leikkaa reunoihin viillot noin sentin välein. Itse käytin mittana suklaapalojen saumakohtia. Käännä suikaleet vuorotellen suklaalevyn päälle ristikkäin ja paketoi päät siististi ja tiiviisti taikinasuikaleiden alle. Riko keltuaisen rakenne, voitele taikinan pinta hyvin ja paista 200-225 -asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi ja koristele ripauksella tomusokeria. Kas näin:
In English:
Super Easy Chocolate Pie
Have you guys seen the Youtube video (above), where chocolate bar is wrapped in puff pastry and voilà! The simplest chocolate tart is done? I think I noticed this video first on Food & Wine's Facebook page, but it has finally become news here in Finland, too (yeah, we are a bit slow like that..) Naturally, in the name of test baking, I had to make it now, too. However, I sized it down a bit, and made half of the original recipe. You get different result and flavour by changing the chocolate bar and since Christmas is almost just around the corner, puff pastry is in season too. Or well, it might always be in season.
100g chocolate bar
2 sheets puff pastry
1 egg yolk
Preheat oven to 200-225*C. Roll out the puff pastry, make sure to pinch the seam so it won't break in the oven. The dough should be 2-3cm longer and about 5cm wider on each side than the chocolate bar. Place the chocolate in the middle and cut the dough into strips (see video). I measured the strips according to the "seams" of the chocolate bar. Fold the strips of dough, each side in turn, to the middle and wrap the top and bottom neatly. Whisk the yolk lightly and brush the pie carefully with the yolk. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Let the pie cool completely and cut with a sharp knife before serving. Sprinkle a bit of powdered sugar on top, if you feel like being fancy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti