Maapähkinävoita, vaahtokarkkitahnaa, suklaata...parhaiten tämän kaiken tiivistää herkkukekseiksi. Reseptin huomasin Stockmannin sivuilta kanta-asiakasetuja selaillessa. Samalla muistin, että jossain hyvin järjestetyn reseptiarkistoni (hallittu kaaos) kätköissä on myös vuosia vanha Stockan suklaakohokkaiden resepti, joka oli varsin hyvä, mutta olin unohtanut sen kokonaan. Pitänee yrittää etsiä...
Nämä keksit ovat nopeita tehdä, eivätkä välttämättä vaadi edes sähkövatkainta. Sotkuisin puuha on maapähkinävoin ja vaahtokarkkitahnan mittaaminen, enkä jaksanut punnita aineksia enää jälkikäteen, kun olin ne molemmat jo saanut kaavittua mitasta kulhoon. Jatkossa pääsisi helpommalla, joten suosittelen.
1,75dl karkeaa maapähkinävoita
1,75dl Marshmallow fluffia (vaahtokarkkitahnaa)
1 iso kananmuna, huoneenlämpöisenä
0,75dl vehnäjauhoja
0,5tl ruokasoodaa
0,5dl taloussuklaata rouhittuna
(ripaus sormisuolaa)
Maapähkinävoi, vaahtokarkkitahna, ja kananmuna sekoitetaan keskenään notkeaksi massaksi. Lisätään keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda ja käännellään taikinaksi. Lopuksi lisätään suklaarouhe, jossa saa olla isompiakin sattumia, ne antavat kekseille luonnetta. Taikinasta pyöritellään käsin palloja, koko riippuu siitä, millaisia keksejä haluat. Tästä määrästä tein itse 10 keksiä. Keksejä kannattaa vähän litistää ja pinnalle voi ripotella hieman sormisuolaa, jos suolaisen ja makean yhdistelmä on sinun juttusi, mutta suolan voi myös jättää pois. Keksejä paistetaan 175-asteisen uunin keskitasossa keksien koosta riippuen 7-9 minuuttia. Keksit saavat jäädä pehmeiksi ja hieman kosteiksi sisältä, mutta pinnan tulee olla kuiva. Keksitaikinasta voi mös jättää suklaan pois ja dipata jäähtyneet keksit sulaan suklaaseen ja koristella vaikka suolalla tai pähkinärouheella.
In English:
Good Stuff Cookies
Peanut butter, marshmallow fluff, chocolate...all the good stuff in one cookie. This recipe in from Stockmann's, a Finnish department store, website. These cookies are easy and quick to make, you won't even need an electric mixer. The messiest part is measuring the peanut butter and marshmallow fluff and had I weighed them after measuring, it would be less messy the next time.
1,75dl crunchy peanut butter
1,75dl Marshmallow fluff
1 large egg, in room temperature
0,75dl all-purpose flour
0,5 teaspoon baking soda
0,5dl dark chocolate (50-60%), coarsely chopped
(gourmet salt)
Preheat oven to 175*C. Mix, by hand, the peanut butter, marshmallow fluff and egg until smooth. Mix together the flour and baking soda and fold them into the batter. Finally, fold in the chocolate. Roll the batter into little balls, depending on the size you want, and place them on a baking sheet. Press lightly and sprinkle with a bit of gourmet salt, if salty-sweet is your thing. I made 10 cookies out of this batter. Bake in the middle of the oven for 7-9 minutes, depending on the size of the cookies. Inside should stay soft and moist but the top should be dry. You could also skip the chocolate from the dough and dip the cookies in a melted chocolate and sprinkle with salt once they're cooled.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti