Laitoin pari päivää sitten Instagramin puolelle löytämäni reseptin erityisen helposta vispipuurosta. Tänään testasin puuro-ohjetta myös uutuutena bongaamaani mustaherukkakeittoon, ja muistin, etten koskaan saanut aikaiseksi tekstiä tänne blogin puolelle. Tässä se nyt on:
5dl mehukeittoa
0,5dl / maun mukaan sokeria
0,5dl (tummia) mannasuurimoita
ripaus suolaa
Kiehauta mehukeitto ja sokeri. Jos mehukeitto on jo kovin makeaa, sokeria ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Ripottele mannasuurimot mehukeiton joukkoon koko ajan vispaten. Keitä miedolla lämmöllä 5-10min välillä sekoittaen. (Itse olen neuroottinen pohjaanpalamisen suhteen, joten sekoitan koko ajan.) Nosta puuro liedeltä, anna jäähtyä hetki ja vatkaa kuohkeaksi. Puuron siirto vatkauskulhoon ja kylmä vesihaude jäähdyttää puuron vielä nopeammin. Syö sellaisenaan, lisää marjoja, tilkka maitoa tai vaikka vaniljakastiketta. Voi näitä makumahdollisuuksia!
0,5dl / maun mukaan sokeria
0,5dl (tummia) mannasuurimoita
ripaus suolaa
Kiehauta mehukeitto ja sokeri. Jos mehukeitto on jo kovin makeaa, sokeria ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Ripottele mannasuurimot mehukeiton joukkoon koko ajan vispaten. Keitä miedolla lämmöllä 5-10min välillä sekoittaen. (Itse olen neuroottinen pohjaanpalamisen suhteen, joten sekoitan koko ajan.) Nosta puuro liedeltä, anna jäähtyä hetki ja vatkaa kuohkeaksi. Puuron siirto vatkauskulhoon ja kylmä vesihaude jäähdyttää puuron vielä nopeammin. Syö sellaisenaan, lisää marjoja, tilkka maitoa tai vaikka vaniljakastiketta. Voi näitä makumahdollisuuksia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti