14. syyskuuta 2015

Helppo vispipuuro

Viime päivät ovat sirkusreissua ja luisteluita lukuunottamatta kuluneet tenttikirjoihin hautautuneena stressitason huidellessa jossain lääkärisuositusten termosfäärissä (lue: todella korkealla). Pahoittelut tästä, toivon että helpottaa keskiviikon jälkeen. Leivontalista on jo nimittäin aika pitkä! Ainakin pitäisi päästä testaamaan punaherukkaskonsseja ja puolukka-kinuskipiirasta ja herkkukeksejä ja ja ja...Stockmannin Herkussa näkemääni Brooklyn Blackout -kakkua. Kyllähän te ymmärrätte, että jos suklaakakun nimi on Blackout, niin eihän sellainen nyt jää minulta huomaamatta?!


Laitoin pari päivää sitten Instagramin puolelle löytämäni reseptin erityisen helposta vispipuurosta. Tänään testasin puuro-ohjetta myös uutuutena bongaamaani mustaherukkakeittoon, ja muistin, etten koskaan saanut aikaiseksi tekstiä tänne blogin puolelle. Tässä se nyt on:

5dl mehukeittoa
0,5dl / maun mukaan sokeria
0,5dl (tummia) mannasuurimoita
ripaus suolaa

Kiehauta mehukeitto ja sokeri. Jos mehukeitto on jo kovin makeaa, sokeria ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Ripottele mannasuurimot mehukeiton joukkoon koko ajan vispaten. Keitä miedolla lämmöllä 5-10min välillä sekoittaen. (Itse olen neuroottinen pohjaanpalamisen suhteen, joten sekoitan koko ajan.) Nosta puuro liedeltä, anna jäähtyä hetki ja vatkaa kuohkeaksi. Puuron siirto vatkauskulhoon ja kylmä vesihaude jäähdyttää puuron vielä nopeammin. Syö sellaisenaan, lisää marjoja, tilkka maitoa tai vaikka vaniljakastiketta. Voi näitä makumahdollisuuksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti