12. heinäkuuta 2014

Suklainen synttärikakku

Koska tunnen itseni ja kykyni hillitä herkkujen syöntiä (olematon), taktikoin, ja vein tämän vuoden synttärikakun töihin. Pysyin lähes hillitysti kahdessa palassa, hyvä minä!

Pohjan leivoin Leila Lindholmin reseptillä. Samaa reseptiä käytin tähän kakkuun. Paholaisenkakku on maukasta jo sellaisenaan, mutta toimii mehevänä pohjana tuhdimmalle täytekakullekin. Taikinasta tulee kolme 20-senttisellä vuoalla paistettua pohjaa, kaksi 24- senttisellä vuoalla. Vaalean muscovadon löytäminen osoittautui mahdottomaksi, mutta tumma muscovado toimi varsin hyvin myös. Jos ja kun joskus löydän vaaleaa sokeria, taidan hamstrata useamman paketin. Tummana suklaana käytin taloussuklaata, jossa on noin 44% kaakaopitoisuus.

Täytteeseen tuli 2prk vaniljarahkaa, 200g sulatettua valkosuklaata, 100g maustamatonta tuorejuustoa sekä kuusi passionhedelmää. Rahka, suklaasula ja juusto vatkataan tasaiseksi ja hieman kuohkeaksi, ja passionin hedelmäliha levitetään suklaatäytteen päälle. Tähän kakkuun riitti kaksi pohjaa, halkaisin molemmat, joten täytekerroksia tuli kolme.


Ganache-kuorrutukseen tarvitaan 2,5dl vispikermaa, 250g tummaa suklaata (55%) ja 1tl voita. Kerma kuumennetaan ja kaadetaan rouhitun suklaan ja voin päälle. Annetaan olla hetki, ja sekoitetaan tasaiseksi. Jotta ganache on helpompaa työstää, kannattaa massa laittaa jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Työtä helpottaa myös, jos kakku on jääkaappikylmä. Näin myös täyte on jähmettynyt, kakku pysyy hyvin koossa ja kuorrutus on helpompi levittää. Kun ganache on jähmettynyt kunnolla kakun päälle (yön yli), voi kakun päällystää löyhästi kelmulla. Tarjoilua varten kakku kannattaa nostaa hetkeksi huoneenlämpöön etukäteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti