22. toukokuuta 2014

Suklaajuustokakku

I'm back! Kevään tentit, ensimmäinen juoksutapahtuma (Extreme Run) ja vähemmän herkkurikas huhtikuu ovat nyt takana ja viimein ehtii keskittyä loppukevään ja kesän herkkuihin - eli olennaiseen! Tämä suklaajuustokakun resepti on näkynyt usean aikakauslehden sivuilla kevään aikana, joten pakkohan sitä oli kokeilla, pienillä muutoksilla kylläkin. Suklaakeksin, tuorejuuston ja tumman suklaan liitto toimii aina.
18-20 kpl suklaatäytekeksejä (Domino Original)
2rkl voita sulatettuna

Keksit murustellaan hienoksi ja lisätään voisula joukkoon. Sekoitetaan tasaiseksi ja painellaan 22-24- senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Osasta kekseistä voi ottaa täytteen pois, jolloin keksejä tarvitaan muutama enemmän, mutta pohjasta tulee rapeampi. Pohjaa esipaistetaan 175- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

600g maustamatonta tuorejuusto (Philadelphia)
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
200g tummaa 70% suklaata (Marabou Premium)
3 kananmunaa

Juusto ja sokerit sekoitetaan keskenään, suklaa sulatetaan ja yhdistetään juustomassaan. Munat lisätään yksitellen välillä vatkaten, jotta seos pysyy tasaisena. Seoksesta tulee helpommin tasaisempi, jos juusto ei ole jääkaappikylmää, vaan lähes huoneenlämpöistä.
Massa kaadetaan esipaistetun pohjan päälle, tasoitetaan pinta ja kakkua paistetaan noin tunti. Kakun pinta jää kiiltäväksi, mutta seoksen tulisi hyytyä uunissa. Kakku kypsyy vielä jonkin verran paistamisen jälkeenkin. Jäähdytä kakku hyvin, vähintään 4 tuntia, ja irrota varovasti vuoasta. Reunojen irtoamisen voi varmistaa esimerkiksi hammastikun avulla. Itse laitoin kakun vielä yöksi jääkaappiin ja nostin sen ennen tarjoilua hyvissä ajoin lämpenemään, joten kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

1 prk vaniljarahkaa
n 1dl kreikkalaista jugurttia
hedelmiä tai marjoja

Sekoita rahka ja jugurtti, mausta halutessa pienellä määrällä sokeria tai hunajaa. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Tähän kakkuun käytin granaattiomenaa, mutta kesän koittaessa tuoreet mansikat ovat varmasti ylivertainen kruunu. Myös tuore mango toimii mainiosti tumman suklaan parina. Suklaa ja juusto tekevät kakusta sen verran tuhdin, että tästä riittää 8-10 syöjälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti