24. toukokuuta 2014

Mangosorbetti

Tämä viikko on ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen. Toivoa sopii, että kesä ei ole nyt tässä, vaan auringosta saisi nauttia vielä monta viikkoa.

Rakastan jäätelöä, mutta helteillä erilaiset sorbetit vievät helposti voiton. Varsinkin itse tehtynä. Tämä resepti on Donna Hay Magazinen kesänumerosta (helmi-maaliskuu).

900g mangokuutioita
55g erikoishienoa sokeria (Siro)
60ml glukoosisiirappia
180ml vettä

Tee ensin sokerisiirappi. Sokeri, glukoosi ja vesi yhdistetään kattilassa ja sekoitetaan miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lieden lämpötilaa ja keitä siirappia noin minuutin ajan, mutta älä enää sekoita. Nosta liedeltä ja anna jäähdytä kylmäksi.


Tuoreesta mangosta tulee paras maku, joten suosittelen näkemään vaivaa. Tuoreen hedelmän kanssa kannattaa kuitenkin huomioida hävikki ja ostaa noin puolitoista kilo mangoa, jotta varsinaista hedelmälihaa jää 900g. Itse käytin tällä kertaa pakastemangoa, joka oli jo valmiiksi kuutioitu. Jos käytetään tuoretta hedelmää, se tulisi kuutioida ja pakastaa kuutiot kohmeisiksi ennen sorbetin valmistusta.

Puolet kohmeisista hedelmäkuutioista ja puolet kylmästä sokerisiirapista soseutetaan monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisätään loput mangot ja siirappi ja soseutetaan taas tasaiseksi. Tämän jälkeen sorbettia pakastetaan vähintään pari tuntia ilmatiiviissä rasiassa (esim. vanha jäätelörasia). Tarjoa sorbetti sellaisenaan tai vaikka tuoreiden mansikoiden tai mintun kanssa. Reseptistä tulee noin litra valmista sorbettia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti