22. toukokuuta 2014

Ravintola Näsinneula

Tämä ei ole ravintola-arvostelu eikä -esittelykään. Tämä on lähinnä suositus. Vietin eilisillan ystäväni kanssa Ravintola Näsinneulassa herkutellen, ja muistin taas, miksi pidän paikasta niin paljon. Yleensä vierailuuni on ollut syynä oma syntymäpäivä, mutta mikä nyt ei kelpaisi syyksi hyvälle ruoalle? Eilen skoolasimme kummankin kevään saavutuksille ja alkavalle kesälle. Pikkulauantai siis parhaimmillaan!

Parasta antia ovat Näsinneulan Finlandia- ja Tampere-menut, mutta listalta löytyy loistavia valintoja myös lyhyemmän kaavan herkutteluun. Suosittelen!


Paitsi vanha työpaikkani, Neula on ollut koko Pirkanmaalla asumisen ajan takuuvarma herkuttelu- ja fiilistelypaikkani. Ruoka on aina hyvää ja tasokasta, mutta tunnelma ei ole tärkeilevä tai tönkkö. Ehkä sijainti keskellä huvipuistoa vaikuttaa asiaan, tai ehkä se johtuu Tampereesta. Ruokaan panostetaan sekä maun että näön puolesta (kuten odottaa saattaakin), keittiö käyttää paljon lähialueen raaka-aineita ja niin, se näköala kesäillan auringossa on vertaansa vailla. Siihen ei kyllästy, vaikka sen näkisi joka ilta.

(kuva : tasteoffinland.fi)

Neulan aamuvuoroissa ennen avaamista opettelin Tampereen alueita hovimestarin kärsivällisen selostuksen avulla. Siellä maistoin ensimmäisen kerran Näsijärvestä pyydettyä kuhaa, Muroleen kutunjuustoa ja Heikkisen puutarhan mansikoita. Tieto lisää tuskaa ja fine dining- työpaikkojen jälkeen eivät ihan kaikki perusmätöt kelpaa edelleenkään, mutta sen tuskan kanssa elän mieluusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti