23. joulukuuta 2013

Geishalla maustettu juustokakku

Tämän reseptin olen saanut vanhalta työkaveriltani, tosin tällä kertaa muokkasin reseptiä aika paljon. Kakku meni lahjaksi, ja lahjansaaja rakastaa Fazerin Geisha- karkkeja, joten makuvariaatiota ei ollut vaikeaa keksiä.



100g keksejä (esim Domino)
n. 0,75dl voisulaa

Vuoraa 20- senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kiinnitä leivinpaperisuikaleet myös vuoan reunoihin. Paperi tarttuu kiinni reunaan, kun vuoan voitelee ensin voinokareella. Murenna keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa tasaiseksi. Painele keksimassa lusikalla tiiviisti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Pohjasta ei tule kovin paksu, lisää keksien ja voin määrää jos haluat reilun pohjan.

Itse tykkään käyttää pohjassa Dominoita, tosin mikä tahansa muukin keksi käy. Jos kyseessä on täytekeksi, kannattaa poistaa ainakin osa täytteestä tai vähentää voisulan määrää. Muutoin pohjasta tulee liian rasvainen.

3 liivatelehteä
200g Geisha- suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
4rkl tomusokeria
2dl kuohukermaa
2rkl maitoa, kahvia tai likööriä

Liota liivatelehdet hyvin, sulata paloiteltu Geisha, vaahdota kerma ja notkista tuorejuusto tomusokerin kanssa. Sekoita suklaa ja tuorejuusto keskenään. Juusto jämähtää suklaan myötä nopeasti, ei siis tarvitse pelätä, että jotain on mennyt pieleen. Kuumenna maito/kahvi/likööri kiehuvaksi ja liota puristetut liivatelehdet siihen, sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa suklaa-juustoseos kermavaahdon sekaan ja lisää liivatteet ohuena nauhana koko ajan varovasti vatkaten. Kääntele lopuksi massa tasaiseksi esim. nuolijan avulla, liika vatkaaminen rikkoo vaahdon ilmakuplat. Kaada vaahto jähmettyneen pohjan päälle, tasoita pinta ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli. Vuoan voi peittää kelmulla tai foliolla, kunhan pinta on vähän jähmettynyt.

Irrota varovasti vuoan reuna ja vedä leivinpaperisuikaleet irti reunoista. Koristele esm. Geisha-suklaalla, mantelilastuilla tai pähkinärouheella.

Vielä olisi leipomuksia tehtävänä ennen joulua, mutta niistä myöhemmin. Ihanaa ja maukasta joulua kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti