23. maaliskuuta 2017

Raaka valkosuklaa

Keittiörempan jäljiltä löysin kaapista ison kiekon kaakaovoita, ja koska parasta ennen -päiväys läheni uhkaavasti, oli enemmän kuin ajankohtaista vihdoin testata itsetehtyä raakaa valkosuklaata. Tummaa raakasuklaata olen tehnyt paljonkin, niiden reseptit löydät täältä.

Ajatus pelkästä kaakaovoista vaniljalla maustettuna tuntui aika tuhdilta, ja pienen googletuksen jälkeen löytyi useampikin "cookies & cream"- henkinen resepti. Tuo "cookiemuru" oli niin hyvää jo sellaisenaan, että taitaa päätyä raakakakun pohjaksi joku kerta!


1dl pekaanipähkinöitä
6-7 mehevää taatelia (poista kivet)
2tl raakakaakaojauhetta
n. 1 maustemitta suolaa (maun mukaan)

Rouhi pähkinät muruksi ja pilko taatelit pienemmiksi paloiksi. Aja kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Itse käytin sauvasekoittimeen liitettävää terää, tehokas blenderikin varmaan hoitaa saman asian. Jos massa vaikuttaa kovin kuivalta, lisää taateli tai pari. Murustele suurin osa pähkinä-taateliseoksesta astiaan, johon teet suklaan. Itse käytin ison pakasterasian kantta, jonka vuorasin muovikelmulla.

2dl kaakaovoita sulatettuna
1-2rkl kookosöljyä sulatettuna
1dl cashew-pähkinöitä
1rkl nestemäistä makeutusta (agave- tai vaahterasiirappia, hunajaa)
1tl vaniljauutetta tai -tahnaa
1-2 maustemittaa vaniljajauhetta

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy varovasti vesihauteessa. Rouhi cashew-pähkinät hienoksi, voimaiseksi seokseksi. Sekoita kaikki suklaan ainekset keskenään, tarkista maku. Vaniljajauheen voi korvata vähän isommalla määrällä vaniljauutetta, mutta nesteen määrä vaikuttaa aina lopputuloksen rakenteeseen ja väriin. Tämä kannattaa huomioida myös makeutuksen suhteen. Kaada suklaaseos pähkinä-taatelimurun päälle ja ripottele pinnalle loput murusta. Anna jähmettyä pakastimessa 2-3 tuntia ja säilytä kylmässä.

In English:

Raw white chocolate

After our kitchen remodeling I found a block of cocoa butter. I've done some raw chocolate before (recipe here ) but white chocolate was yet to be tested. However, the thought of plain cocoa butter and vanilla seemed quite heavy. So I spent some time with google and found few "cookies & cream"- kind of recipes. This "cookie crumb" was so good on its own I think it will end up as a base to some raw cake in the near future.


1dl pecans
6-7 juicy dates (pits removed)
2 teaspoons raw cocoa powder
pinch of salt (to taste)

Pulse the pecans in a food processor until crumbly, add the rest of the ingredients and pulse until the mixture starts to stick together. Crumble most of the mixture into the dish you're making the chocolate. I used a large lid of a freeze box and covered it with cling film.

2dl cocoa butter, melted
1-2 tablespoons coconut oil, melted
1dl cashew nuts
1 tablespoon liquid sweetener (agave or maple syrup, honey)
1 teaspoon vanilla extract or paste
pinch of vanilla powder

Pulse the cashews until fine buttery crumb and mix all the ingredients together. Add sweetener or vanilla to taste, the paste and/or powder give those lovely little black speckles. Pour the chocolate mixture on top of the pecan crumb and sprinkle the rest of the pecan mixture on top. Place in the freezer for 2-3 hours and store in the fridge or freezer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti