Ensimmäiset lämpimät päivät aiheuttivat jäätelöhampaan kolotuksen - siis akuutimman tilan kuin yleensä. Käytin hyväksi havaitsemaani nopeaa ja helppoa pohjaa ja maustoin jäätelön tiramisua mukaillen. Aika herkkua!
200g kondensoitua maitoa
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g mascarponea
2tl pikaespressojauhetta
(1-2rkl kaakaolikööriä)
4 savoiardikeksiä
4tl tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa kondensoitu maito ja vaniljakastike paksuksi vaahdoksi. Vaahto
saa olla melko jämäkkää.
Lisää mascarpone ja espressojauhe ja vatkaa tasaiseksi. Jos käytät likööriä,
lisää se myös vatkauksen yhteydessä. Murenna savoiardikeksit pieniksi paloiksi ja kääntele seokseen. Kaada puolet seoksesta
tiiviiseen pakasterasiaan ja sihtaa pinnalle kaakaota. Kaada loput jäätelömassasta päälle ja lisää pinnalle loput kaakaosta. Anna jäätyä pakastimessa mielellään yön yli. Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa martinilaseista kahviliköörin kera.
In English:
Tiramisu ice cream
First warm days bring out the absolute need of ice cream. And I'm talking about need, not just some "wouldn't it be nice"- sort of feeling. I used a simple and fast no-churn base and added tiramisu flavours. Yum!
200g condensed milk
2,5dl whippable vanilla custard (or double cream + 1-2 teaspoons vanilla sugar)
100g mascarpone cheese
2tl instant espresso powder
(1-2 tablespoons cocoa liqueur)
4 savoiardi biscuits (lady fingers)
4 teaspoons dark cocoa powder
Whip the condensed milk and vanilla custard (or vanilla-scented cream)
until thick and airy. Add mascarpone and espresso powder and whisk it into the milk and custard. If you use
liqueur, add it at the same time. Crumble the biscuits and fold them carefully
into the ice cream
mixture. Pour half of the mixture into an airtight container, sprinkle half of the cocoa on top through a sieve and repeat with the rest of the mixture and cocoa. Freeze ideally
overnight. Dive in with a big spoon or serve from a martini glass with a shot of coffee liqueur.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti