2rkl rypsiöljyä
1 kananmuna
0,5-1tl kardemummaa
1rkl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
3tl sokeria
1tl kanelia
nokare voita sulatettuna tai hieman öljyä
Sekoita keskenään maito, öljy, kananmuna, kardemumma ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja suola ja vispaa taikina tasaiseksi. Sekoita pienessä kipossa sokeri, kaneli ja voisula/öljy. Lisää seokseen 3-4rkl valmista taikinaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää kanelia tai sokeria, jos haluat vielä vahvemman maun.
Lämmitä (valurautainen) lettupannu, öljyä kevyesti ja kaada koloon muutama lusikallinen taikinaa, tiputa keskelle lusikallinen sokeri-kanelitaikinaa ja lisää vielä tavallista. Täytä yksi lettukolo kerrallaan ja työskentele nopeasti, jotta pannukakkujen pinta säilyy tasaisena. Leivinjauhe kohottaa pannukakkuja reippaasti, taikinaa ei siis tarvita kerralla paljoa. Paista kunnes pinta alkaa hieman kuivua ja siihen nousee kuplia. Mieto lämpö ja riittävä aika ovat tässä erityisen tärkeitä! Käännä esim. silikonisen nuolijan avulla ja paista vielä muutaman minuutin ajan toiselta puolelta.
70g maustamatonta tuorejuusto
2rkl tomusokeria
1-2tl maitoa
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään, lisää tarvittaessa maitoa, jos haluat seoksesta juoksevampaa. Lisää nokare juustoseosta pannukakkujen päälle ja ripottele kaiken kruunuksi kanelia ja sokeria.
In English:
Cinnamon bun pancakes
Cinnamon buns or pancakes for breakfast on Mother's Day? This recipe brings together the best of both worlds! For me, a pile of chubby pancakes is always luxury but cardamom and cinnamon add a nice extra and if you want to really pamper your mom, add cream cheese on top.
2,5dl milk
2 tablespoons canola oil
1 egg
0,5-1 teaspoon cardamom
1 tablespoon sugar
2,5dl all-purpose flour
1 tablespoon baking powder
0,5 teaspoon salt
3 teaspoons sugar
1 teaspoon cinnamon
melted butter or canola oil
Mix together the milk, canola oil, egg, cardamom and sugar. Add the flour, baking powder and salt and whisk until smooth. In a small cup, combine sugar, cinnamon and butter/canola oil. Add 3-4 tablespoons of batter and mix well. Add some more sugar or cinnamon if you want more flavour.
Warm up a (cast iron) pancake skillet, add a bit of oil to prevent sticking and pour couple spoonfuls of batter on the skillet. Add a spoonful of cinnamon batter in the middle and then add a bit more of regular batter on top. Work quickly one pancake at a time. Let the pancakes cook slowly on medium heat until the surface dries a bit and bubbles start to form. Flip with a silicon spatula and let cook for another couple of minutes.
70g cream cheese
2 tablespoons powdered sugar
1-2 teaspoons milk
Mix together the cream cheese and powdered sugar, add milk to make the mixture a bit thinner. Place a dollop of cream cheese on the pancakes and sprinkle some cinnamon and sugar on top.
Hyvää äitienpäivää! Happy Mother's Day! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti