7. kesäkuuta 2016

Raparperi-mansikkajuoma

Kesän juhlakausi on käynnistynyt! Onnea kaikille valmistuneille, kesälomansa aloittaneille sekä pääsykokeisiin vielä lukeville!

Monesti juhlien juomapuoli jää kuohuviinin ja limujen varaan, tai vaihtoehtona on booli, jonka prosentit ovat sitä luokkaa, että autoilevien vieraiden ei kannata edes haistaa sitä. Tai ehkä omat kokemukseni ovat poikkeuksellisia. Yhtä kaikki, itsetehdyt ja silti helpot ja nopeat juomat tuovat kivaa vaihtelua tarjottaviin ja ainakin itse arvostan kovasti, jos juhlien järjestäjä näkee vaivaa myös alkoholittomien osalta. Tämä helppo ja nopea mehu taipuu kuohuviinin, kivennäisveden tai sitruunalimun kanssa monenlaiseksi drinkiksi. Ja voihan tätä boolinkin pohjana käyttää. Reseptin voi tuplata tai triplata oman tarpeen (ja valmistusasiastian koon) mukaan helposti.

1,5l vettä
2rkl vaniljasokeri
0,5dl sokeria
5dl raparperipaloja
1dl mansikoita

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sokerit. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää raparperipalat sekä puolitetut / pilkotut mansikat. Peitä kannella ja anna hautua noin tunnin ajan. Sihtaa juoma kulhoon ja tarkista maku. Jos raparperi on ollut erityisen kirpeää, etkä aio sekoittaa makeaa juomaa joukkoon, lisää hieman juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia tarvittaessa. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin ja tarjoa jääkaappikylmänä.


In English:

Rhubarb and strawberry drink

Summer parties are right around the corner! Often the drinks table consist of sparkling wine and different sodas or you have a punch so strong that the driving guests better not go near the bowl. Here's an easy and quick drink that can also be used as punch base with sparkling wine or soda. You can easily double or triple the recipe if needed.

1,5l water
2 tablespoons vanilla sugar
0,5dl caster sugar
5dl rhubarb, chopped
1dl strawberries, halved / diced

Bring water to a boil and add the sugars. Take the kettle of the heat and add the rhubarb and strawberries. Cover with a lid and let infuse for an hour. Pour the drink through a sieve and check the taste. If the rhubarb was very bitter and you're not planning to add any sweet drink, add some honey or agave syrup. Pour the drink into clean bottles and serve cold.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti