16. huhtikuuta 2016

Pähkinä-suklaakeksit purkissa

Ruokalahjat ovat parhaita. Kun ne tulevat kauniissa purkeissa, ne ovat vielä parempia. Ja kätevimmän version saa, jos kasaa kaikki vaaditut kuiva-aineet kauniiseen purkkiin, laittaa reseptin mukaan ja lahjan saaja saa siten leipoa herkkuja sitten, kun se parhaiten sopii. Reseptin pohjana käytin netistä löytämääni karpalo-valkosuklaaversiota. Kuiva-aineiden määrät ovat amerikkalaisia cup-mittoja, joten dl-määrät ovat siksi vähän erikoisia.


1 litran lasipurkki
0,8dl sokeria
0,8dl intiaanisokeria
1,8dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5mm soodaa
0,5mm suolaa
2,4dl kaurahiutaleita
1,2dl hasselpähkinärouhetta
1,2dl pekaanipähkinöitä
1,2dl maitosuklaanappeja
1,2dl valkosuklaanappeja

Kuivat aineet kootaan purkkiin kerroksittain, ensin vaalea sokeri, sitten tumma, sitten keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Jauhojen päälle kaurahiutaleet, sitten pähkinät ja lopuksi suklaat. Pähkinät ja suklaat voi sekoittaa keskenään tai lisätä ne kerroksittain, kumpi nyt silmää enemmän miellyttää. Jokaisen kerroksen pinta kannattaa tasoittaa mahdollisimman hyvin, jotta kerroksista tulee siistit ja selvästi erottuvat. Liimaa purkin kylkeen kaunis reseptitarra tai sido kortti esim. juuttinarulla purkin suun ympäri:

120g pehmeää voita
1 L-koon kananmuna
(1tl vaniljauutetta)

Vatkaa pehmeä voi, kananmuna (ja vaniljauute) hyvin sekaisin. Lisää purkin sisältö ja sekoita taikinaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin n. 30min, pyörittele taikina 18-20 palloksi ja litistä hieman. Paista 190-asteisen uunin keskitasolla 8-10min keksien koosta riippuen.

In English:

Cookies in a jar

Edible gifts are the best. When they come in pretty jars, they're even better. And the most handy version is the one where all the dry ingredients are piled neatly and nicely in a pretty jar just waiting for the best moment to be baked into super yummy cookie goodness (oh that would be such a great ice cream name for Ben & Jerry's, don't you think?!)

1 pretty glass jar (1 liter capacity)
1/3 cup caster sugar
1/3 cup brown sugar
3/4 flour
0,5 teaspoon baking powder
0,5ml baking soda
0,5ml salt
1 cup quick cooking oats
0,5 cup ground/chopped hazelnut
0,5 cup pecans
0,5 cup milk chocolate chips
0,5 cup white chocolate chips

All the dry ingredients are placed in the jar to form neat layers. Start with the white sugar, then add the brown one. Mix together the flour, baking powder, baking soda and salt and add the mixture on top of the brown sugar. Then add the oats, nuts and chocolate. You could mix the nuts together as well as the chocolate chips if you like the look more that way. Place a recipe sticker on the side of the jar or tie a pretty ribbon around it with a recipe card:

120g soft butter
1 large egg
(1 teaspoon vanilla)

Beat the soft butter, egg (and vanilla) together until well combined. Add the cookie mix and fold well until a firm dough is formed. You could do this by had, as well. Cover and refrigerate for at least 30 minutes. Roll the dough into 18-20 balls and place on lined baking sheet. Press a little to form a disk. Bake in the middle of 190*C oven for 8-10 minutes depending on the size of the cookies.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti