13. huhtikuuta 2016

Raikas pikajälkkäri

Laitoin tämän reseptin jo pääsiäisenä Instagramin puolelle, mutta tässä vielä blogiversionakin (pahoittelut viiveestä). Nämä pikajälkkärit ovat siitä hyviä, että melkein kaiken voi korvata jollain toisella aineksella, kaapista löytyy yleensä aina jotain sopivaa. Pääsiäisen tienoilla hain makumaailmaa pashasta, kesää kohti tähän voi hyvin käyttää myös tuoreita marjoja.

1dl kuohukermaa
200g sitruunarahkaa
0,5dl kreikkalaista jogurttia
1dl jogurtti-/valkosuklaarusinoita
1dl valkosuklaacashewpähkinöitä
mandariinia lohkoina (säilyke tai tuore)
persikkaa viipaleina (säilyke tai tuore)

Vaahdota kerma, lisää rahka ja jogurtti ja vatkaa sekaisin. Rouhi rusinat ja pähkinät ja sekoita suurin osa vaahdon joukkoon. Pilko mandariinilohkot ja persikkaviipaleet ja lusikoi 3-4 lasin pohjalle reilu puolet. Lusikoi hedelmien päälle sitruunavaahtoa, lisää toinen kerros hedelmiä ja koristele nokareella vaahtoa sekä lopuilla rusinoilla ja pähkinöillä.In English:

Quick peach dessert

I posted this recipe in Finnish on Instagram during Easter but here's a blog version of it in English. These quick desserts are great because almost everything can be substituted with something else and there's always something good in the cupboard.

1dl double cream
200g lemon quark
0,5dl Greek yoghurt
1dl yoghurt / white chocolate covered raisins
1dl white chocolate covered cashews
mandarin chunks (fresh or conserved)
peach (fresh or conserved)

Whip the cream, add the quark and yoghurt and mix until well combined. Chop the raisins and nuts and add most of them into the whipped cream mixture. Chop the mandarin chunks and peach and place half of them in the bottom of 3-4 glasses. Spoon half the cream mixture on top, add rest of the fruit and cream and sprinkle the raisins and cashews on top of everything.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti