14. tammikuuta 2016

Top 3

Uuden vuoden kunniaksi voisi katsoa vähän sitäkin, mitä on tullut tehtyä. Olen kirjoittanut blogia nyt lähes päivälleen kolme vuotta, välillä harvemmin kuin haluaisin, mutta aina se on mielessä. Tykkään seurata Bloggerin tilastoja, en niinkään omien katsojamäärien vuoksi (vaikka tietysti sekin kiinnostaa) vaan sen, mikä resepti milläkin viikolla on katsotuin ja mitkä keräävät koko ajalta eniten klikkauksia. Vuodenajat vaikuttavat jonkin verran yksittäisten postausten katseluun, mutta nämä kolme ovat olleet jonkinlaisia kestosuosikkeja jo pitkään. Katsotuimmat reseptit näkyvät tuossa oikeassa laidassakin. Niissä ei kuitenkaan näy katselumääriä, joten omaksi huvikseni (ja jos jotakuta sattuu kiinnostaa), kerron ne nyt tässä:

Nutella-juustokakku, katseluja 1787 kpl, julkaistu 10.2.2015

Tämän reseptin katselut nousivat uusiin sfääreihin, kun Maku.fi:n Lunni leipoo -blogissa kirjoitettiin Nutellakakusta toukokuussa 2015. Lisäsin tämän reseptin jo ennen tuota toukokuista netti-ilmiöksi noussutta herkkua, mutta tämä kiilasi reippaasti kärkeen toukokuun jälkeen. Tein myöhemmin kyllä myös SEN juustokakun, lisäsin vielä browniepohjan herkkuöverien varmistamiseksi, ja kyllähän se on kaiken hypen arvoinen. Annamarian alkuperäisen reseptin löydät täältä ja oman tuunatun versioni täältä.

Maapähkinävoi-suklaa-juustokakku , katseluja 1453 kpl, julkaistu 16.7.2014

Resepti on alun perin Nigellan kirjasta, mutta pohjaan käytin dominoita. Juustokakut ovat selvästi sekä omia mutta myös lukijoiden suosikkeja, kymmenen luetuimman postauksen joukosta niitä löytyy neljä! Maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmä on herkullinen kaikissa muodoissa, juustokakussa varsinkin.

Twix-tangot , katseluja 889 kpl, julkaistu 9.11.2014

Kahden kärki on selkeä, mutta hyvänä kolmosena tulee Maku-lehden ohjetta mukaillen tehdyt Twix-tangot. Näillä keräsin muutaman työkaverin pisteet ja (kuvitteellisen) hammaslääkärin kauhunhuokaukset. Rapea keksipohja, ihanan täyteläinen kinuski ja makea maitosuklaa ovat petollisen hyvä yhdistelmä.

(Kuva: Pinterest)

Mietin monesti, mikä on oma lempireseptini. Se taitaa vaihdella vuodenajan ja tilanteen mukaan, kaikkia ei ehdi edes kokeilla, eikä heti tule mieleen mitään tiettyä. Nämä kolme ovat kuitenkin sellaisia, joita olen tehnyt kerta toisensa jälkeen ilman kikkailuja, ja se on itselleni aina merkki toimivuudesta:

Sitruunapiiras kirpeän makea ja nopeasti valmistuva herkku, joka tuo kesän lautaselle ympäri vuoden. Resepti on ollut käytössä jo lähemmäs 15 vuotta (kaikin puolin karu arvio).

Limepiiras limen, kookoksen ja kondensoidun maidon yhdistelmä on sopivan eksoottinen ja tuoreet marjat ja hedelmät kruunaavat tämän herkun. Melko mutkaton jälkiruoka, josta tulee kuitenkin vähän hienompi fiilis.

Mustaherukka-sacher perinteinen sacherkakku sai tästä haastajan, ja oikeastaan voittajankin. Suklaa ja mustaherukka olivat minulle uusi ja vähän omituiselta kuulostava yhdistelmä. Jokaisen palan kohdalla olen kuitenkin iloinen, että aikanaan kakkua maistoin. Kiitos Linda, että ystävyytesi on tuonut myös tällaisen lisäbonuksen omaan kakkurepertuaariini.

(Kuva: Pinterest)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti