31. tammikuuta 2015

Banaanikakku

Vapaan viikonlopun kunniaksi leivoin heti aamusta kakun. Onko parempaa tapaa aloittaa päivä? Myös pari pöydälle jäänyttä, hyvin ruskettunutta banaania vaikuttivat asiaan. Tämä resepti on nopea ja yksinkertainen tehdä, mutta jos viitseliäisyyttä ja inspiraatiota riittää, astetta fiinimmän kakun voi tehdä tällä ohjeella.

1,5dl kookossokeria
1dl vaaleaa muscovadosokeria
2dl vehnäjauhoja
2,5dl puolikarkeita spelttijauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa (tai yhteensä 2tl leivinjauhetta)
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
2 kananmunaa
120g voita sulatettuna
2 kypsää banaania

Kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään. Munien rakenne vispataan kevyesti rikki ja lisätään kananmunat kuivien aineiden joukkoon. Lisätään myös voisula ja lopuksi haarukalla soseutetut banaanit. Taikinaa sekoitetaan sen verran, että siitä tulee tasaista, mutta varsinaista vatkausta tai ainesten vaahdotusta ei siis tarvita. Kakkua paistetaan 175- asteisen uunin keskitasolla vuoasta ja uunista riippuen noin 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa vuoasta tarjoiluastialle. Kakku jää banaanin ansiosta hieman kosteaksi ja kestää mehevänä useamman päivän. Jos kakkua jostain syystä kuitenkin sattuu jäämään, lopun voi hyvin pakastaa ja käyttää vaikka hätävarajälkiruoan pohjana tai pitää yllätysvieraden varalla.


In English:

Banana bread

Is there any better way to start a free weekend than by baking a cake? I had a couple of rather brown bananas on the kitchen counter, so there had to be banana bread, simple as that. This recipe is pretty quick and easy to make, not much whisking involved. That is to say, you won't wake the whole house up before it's done.

1,5dl coco(nut) sugar
1dl light muscovado
2dl flour
2,5dl spelt flour
1 teaspoon baking powder
0,5 teaspoon bicarbonate (or 2 teaspoons baking powder in total)
1 teaspoon vanilla sugar
0,5 teaspoon salt (or 1 teaspoon if you use unsalted butter)
2 eggs
120g butter, melted
2 ripe bananas

Preheat oven to 175*C. Mix the dry ingredients well together. Whisk the eggs by hand a little, no need to make them foamy or anything. Add the eggs into the dry ingredients, then add the melted butter. Mash the bananas with a fork and add to the batter. Fold the batter until just smooth, it won't take long. Bake in the middle of the oven for 40-50 minutes, depending on your oven and the bundt tin. Let the cake cool down about 10-15 minutes and turn over to the serving plate. Serve warm or cooled down, tastes great either way. The banana will keep the cake nice and moist for multiple days. If, for any reason, there are leftovers, you can freeze the cake and use it in a trifle or keep a piece in case of surprise guests.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti