24. tammikuuta 2015

Mukifondant

Nopeat ja pienet suklaaherkut tulevat välillä todellakin tarpeeseen. Mukibrownie on yksi hyvä esimerkki, mutta tässäpä toinen, jauhoton herkku. Suklaisuutta saa helposti säädeltyä kaakaon määrällä ja taikinamaisuutta mikron teholla ja kypsytysajalla.

10g voita (noin 2tl)
1 kananmuna
4rkl kookossokeria
0,5tl vaniljasokeria tai tippa vaniljauutetta
2-3rkl leivontakaakaota
vadelmia
tomusokeria

Sulata voi nopeasti mikrossa. Vatkaa käsivispilällä kulhossa kananmuna ja sokerit tasaiseksi. Lisää voisula ja kaakao ja vatkaa taas tasaiseksi. Kaada taikina mikronkestävään mukiin ja kypsennä mikrossa täydellä teholla noin minuutin ajan. Koristele vadelmilla ja tomusokerilla ja herkuttele heti. Vaniljakastike, kreikkalainen jogurtti ja ranskankerma sopivat kakun kylkeen myös mainiosti.

Oma mikroni on sen verran tehokas, että minuutti tuotti lähes täysin kypsän kakun. Joko hieman lyhempi kypsytysaika tai matalampi teho johtaa siis taikinaisempaan lopputulokseen. Taikinasta tulee Teema- mukillisen kokoinen annos. Kakku kuivuu nopeasti, joten sitä ei kannata tehdä etukäteen vaan vasta juuri ennen tarjoilua.


In English:

Fondant in a mug

Little, quick chocolate treats are more than needed sometimes. Google will give you many brownie in a mug- recipes but here's a bit different treat - flourless fondant in a mug. You can make it more or less intense in flavour by altering the amount of cocoa powder and depending on the cooking time the result is moist or more cake-like.

10g butter (about 2 teaspoons)
1 egg
4 tablespoons coco(nut) sugar
0,5 teaspoon vanilla sugar or drop of vanilla essence
2-3 tablespoons dark sugar-free cocoa powder
raspberries
powdered sugar

Melt the butter quickly in the microwave. In a small bowl whisk together the egg and sugars. Add the melted butter and cocoa powder and whisk until smooth. Pour the batter into a microwave safe mug (2-2,5dl) and cook in the microwave for a minute or so, depending on how cooked-through you want the result to be. Garnish with raspberries and powdered sugar and eat immediately. Vanilla custard, Greek yoghurt and sour cream work nicely with this cake, as well. This cake dries out pretty fast, so I don't recommend making it in advance, but only just before serving.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti