9. marraskuuta 2013

Bataattimuffinsit

Halloween oli ja meni, meillä ei sitä juhlittu, mutta teeman hengessä testasin Pirkan bataattimuffinsien reseptin. Maku muistuttaa aika paljon porkkanakakkua, mutta taikinaan ei tule erikseen rasvaa, ja bataattisose tuo vähän erilaista mehevyyttä kuin porkkanaraaste. Reseptin mukaan kuorrutuksen pitäisi olla pursotettavaa. Itse laitoin tuorejuustoa vähän reilummin, ehkä johtui siitä, mutta pursotettavuudesta ei ollut kyllä tietoakaan. Hyvää joka tapauksessa, tosin muffinsin syömisen kannalta vähän haastavaa. Melko juokseva koostumus olisi vaatinut tasaisen pohjan muffinsin sijaan.
Vaikka kuorrutus on monesti se paras osa kaikkia leipomuksia, itse tykkäsin näistä muffinseista enemmän ihan sellaisenaan, erityisesti lämpiminä. Näistä saa hyvää tarjottavaa esimerkiksi pikkujouluihin (mausteina kun on kanelia ja kardemummaa) tai vaikka viikonlopun herkkuaamiaiselle. Taikinaan voisi ehkä rouhia vähän pekaani- tai saksanpähkinääkin tekstuuria ja lisämakua tuomaan.
Isoja (ns. amerikkalaisia) muffinseja tuli 15, joten taikinasta riittäisi ehkä noin 20 tavallisen kokoiseen muffinsiin.

1 kommentti:

  1. Mitä en tiennyt että sulla on blogi?? Ihanaa, nyt mäkin voin alkaa kokkaan kun saan täältä vinkkiä ;) ehkä kaikki ei pala pohjaan <3

    VastaaPoista