11. marraskuuta 2013

Kuorrutettu banaanikakku

Viikonloppuna testasin viimein Maku- lehdessä ollutta banaanikakun reseptiä. Ja hyväähän siitä tuli. Kyseinen USA- henkinen kakku on Klaus K:n keittiöpäällikön käsialaa, ilmeisesti ainakin hotellin brunssilla on päässyt maistelemaan herkkua. Banana breadin ohje löytyy lehden numerosta 5/2013, samassa numerossa on monta muutakin testaamisen arvoista reseptiä.




Ohje myös tässä:

100g voita
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
2 kypsää banaania
3dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
100g maitosuklaata paloiteltuna
0,5dl kermaa

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi ja lisätään kananmunat yksitellen, vatkaa välissä, jotta taikina säilyy sileänä. Lisää muussatut banaanit. Sekoita kuivat aineet ja suklaapalat keskenään ja sekoita taikinaan. Kääntele lopuksi kerma joukkoon. Vältä turhaa vatkaamista enää tässä vaiheessa. Paista 175- asteisen uunin keskiosassa noin 40-45 minuuttia uunista riippuen. Kakun pinnasta tulee banaanin vuoksi melko tumma, kakun voi siirtää alemmalle tasolle paiston loppuvaiheessa. Jäähdytä ritilällä.

1,5dl Siro-sokeria
60g voita
1 1/3dl maapähkinävoita
0,5dl tomusokeria
100g tuorejuustoa
0,5tl vaniljasokeria
Koristeeksi esim suoläpähkinöitä, suklaarouhetta, banaanilastuja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää maapähkinävoi ja vatkaa hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele. Tarvittaessa kuorrutusta voi pitää hetken jääkaapissa ennen levitystä.

2 kommenttia:

  1. Siis...anteeksi tyhmyyteni... Vatkataanko kerma vailaitetaanko nesteenä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kermaa ei vatkata, vaan se lisätään nesteenä.

      Poista