21. lokakuuta 2013

Juustokakku

Tein viikonloppuna juustokakkua kaveripariskunnalle tarjottavaksi. Yleensä en jaksa leipoa paistettavia, New York Cheesecake- henkisiä kakkuja, koska niiden pitää antaa olla yön yli jääkaapissa (en jaksa = en malta). Nyt kuitenkin skarppasin, ja testasin tämän Donna Hayn reseptin.

Perinteisen keksimurskapohjan sijaan pohja tehdään itse manteli- ja vehnäjauhoista, voista ja sokerista. Voita olisi voinut käyttää hieman vähemmänkin, mutta pohjasta tuli parempi ja vähän rapeampi kuin kekseistä tehtynä. Otan sen varmasti käyttöön myös hyydytettäviin kakkuihin. Juustotäyte oli helppo tehdä, vaikka kakkuun kuluvan juuston määrä (yhteensä 830g) on valtava. En tiedä johtuiko maissitärkkelyksestä vai vain matalasta paistolämpötilasta, mutta täyte jäi mukavan pehmeäksi ja kosteaksi. Sitruuna raikastaa kakun kivasti olematta kuitenkaan liian vahva. Appelsiini tai verigreippi voisivat olla myös hyviä makuvivahteita.
Tarjosin kakun mintulla maustetun mango-persikkasalaatin kanssa, mutta hillot ja tuoreet marjat toimivat tietysti myös hyvin.

Juustomassaa tuli sen verran reilusti, että sain tehtyä 20- senttisen kakun lisäksi myös pienen (ja vähän matalaksi jääneen) 18- senttisen kakun. Myös pohjaseoksesta olisi riittänyt suurempaankin vuokaan, eli ehkä noin 22- senttinen vuoka olisi sopivin tähän reseptiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti