22. tammikuuta 2013

Paholaisenkakku valkosuklaakuorrutteella

Minun piti tehdä tämä kakku alun perin jouluksi, mutta suunnitelma muuttui matkan varrella ja jouluna syötiinkiin aatonaattona vietetyiltä syntymäpäiviltä jäänyttä kakkua, sacher- tyyppistä suklaaunelmaa. Siitä lisää myöhemmin. Tämän kakun reseptin löysin sattumalta Leila Lindholmin sivuilta, kakku kulki siellä nimellä Mr. Snowman's Devil's Food Cake. Itse reseptiä en sivuilta enää löytänyt, harmillista, sillä en tietenkään kirjoittanut sitä itselleni ylös.

(Huom! Resepti löytyy nyt täältä.)

Samantyyppisiä paholaisenkakun ohjeita löytyy kuitenkin varmasti muualtakin. Kun paistaa pohjat esim. kahdessa tai kolmessa vuoassa erikseen, saa kakusta korkeamman. Lisäksi välttyy yhden pohjan leikkaamiselta osiin, se ei ainakaan minulta onnistu hyvin ja kivuttomasti kuin vahingossa. Katastrofin ainekset ovat kasassa viimeistään siinä vaiheessa kun leikattuja pohjia täytyy liikutella, varsinkin jos ne ovat halkaisijaltaan yhtään suurempia kuin 20cm.

Olin jo tehnyt kakkupohjat valmiiksi joulua varten, joten nyt varsinaiseen tekemiseen ei mennyt kovinkaan kauaa. Pohjat pakastimesta sulamaan, tuorejuusto huoneenlämpöön ja valkosuklaa mikroon sulatusteholle. Täytteessä ja kuorrutuksessa ei siis ole kuin valkosuklaata ja maustamatonta tuorejuustoa, saman verran kumpaakin. Tähän kakkuun käytin kaksi kakkupohjaa sekä 300g suklaata ja tuorejuustoa. Alkuperäisessä reseptissä oli kolme pohjaa ja 600g suklaata ja juustoa.

Kuorrutus jämähtää aika nopeasti, varsinkin jos juusto on viileää, joten sen voi levittää samantien kakun väliin ja päälle. Täysin jääkaappikylmän juuston sekaan ei kannata sekoittaa sulatettua valkosuklaata, kuorrutuksesta on vaikea saada tuolloin tasaista. Koristeena käytin nyt suklaalevystä kuorintaveitsellä raaputettua rouhetta. Jouluna olisin laittanut lumihiutaleen muotoisia valkoisia ja sinisiä nonparelleja. Eikä kakku valttämättä kaipaa koristeita ollenkaan.


In English:

Since some of the readers seem to be coming from other countries than Finland, I figured it might be nice to translate the recipes in English, as well. The original Leila Lindholm's recipe is in Swedish, so that might not help very much, either. So here goes:

Mr. Snowman's Devil's Food Cake

3dl light (or dark) muscovado
4 eggs
200g butter (melted)
1dl light syrup
5dl plain (all-purpose) flour
1,5dl cocoa powder
3 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla sugar
pinch of salt
3dl milk (3%)
200g dark chocolate 70% (melted)

Preheat oven to 180*C (350*F). Whisk eggs and sugar until pale and thick. Add the melted butter and syrup. Mix together the flour, cocoa, baking powder, vanilla sugar and salt. Gently fold them into the egg mixture and add the milk. Finally, add the melted chocolate and fold carefully to combine. Divide between three 20cm-round lightly greased cake tins lined with non-stick baking paper. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes or until toothpick or other cake tester comes out clean. Cakes should be cooked but still moist. Remove the cakes from the tins and cool completely on a wire rack covered with a tea towel.

600g white chocolate (good quality)
600g cream cheese (at room temperature)

Melt the chocolate, whisk the cream cheese until soft and little fluffy and combine with melted chocolate. Whisk well and spread between the cakes and on top. For the cake in the picture I used only two of the three cakes, 300g of white chocolate and cream cheese each and dark chocolate as garnish.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti