28. toukokuuta 2017

Puolukka-valkosuklaamuffinsit

Näin kesän alkaessa tulee viimeistään hinku tyhjentää pakastin viime vuoden marjoista. Herukoita ja mustikoita on mennyt niin vispipuuroon kuin smoothieen. Mansikat on käytetty, ja niitä odotankin kovasti. Puolukat olen ostanut kaupasta, kotimaisia on onneksi tarjolla vuoden ympäri. Leivonnassa olen ollut aika huono käyttämään puolukkaa, mutta valkosuklaan kaverina se oli mukavan kirpsakka ja mehevä. Mehevyys tosin tulee myös reilusta suklaan määrästä, mutta sehän nyt ei koskaan ole pahitteeksi... Tästä reseptistä tulee 6-7 isoa muffinsia.


50g voita sulatettuna
70g luonnonjogurttia
1 M-koon kananmuna
50g valkosuklaata
1,5dl + 1rkl vehnäjauhoja (osittain tai kokonaan täysjyvävehnää)
0,5dl + 2rkl ruokosokeria
1tl vaniljasokeria
vajaa 1tl leivinjauhetta
70g puolukkaa
30g valkosuklaata

Vispaa jäähtynyt sulatettu voi, jogurtti ja kananmuna sekaisin. Rouhi 50g valkosuklaata melko pieneksi (tai käytä valmiita nappeja/chipsejä). Sekoita suklaarouhe, jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään sekaisin, ja kääntele sitten jogurttiseokseen. Lisää lopuksi puolukat ja kääntele varovasti sekaisin. Lusikoi taikina isoihin muffinsivuokiin ja pilko päälle 30g valkosuklaata melko isoina paloina. Ideana on antaa suklaan paahtua muffinsien pinnalle. Paista muffinseja 175-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, uunista riippuen. Tarjoile lämpöisinä esim jäätelön kanssa tai jäähtyneinä vaikka aamiaisella.



In English:

Lingonberry muffins with white chocolate

Now that summer is finally here (or pretty close, at least), I've been using up my berry storage from freezer as much as possible. There are still plenty of currants left but strawberries are gone and blueberries (or bilberries) almost, too. I've been buying the lingonberries (cowberries) since domestic kind is thankfully available year round. Smoothies and porridge have been main targets for those but I finally used some in baking. What a lovely combo with white chocolate! This recipe yields 6-7 big muffins.

50g butter, melted
70g natural yoghurt
1 egg
50g white chocolate (bar or chips)
1,5dl + 1 tablespoon flour (whole wheat)
0,5dl + 2 tablespoons fine cane sugar (or brown sugar)
1 teaspoon vanilla sugar
scant 1 teaspoon baking powder
70g lingonberries (cowberries)
30g white chocolate (bar or chips)

Preheat oven to 175*C. Whisk the melted butter, yoghurt and egg together. Chop 50g of the white chocolate if you're not using chips. Combine that chocolate with flour, sugar, vanilla sugar and baking powder and fold into the yoghurt mixture. Finally, add the lingonberries and carefully fold until well combined. Spoon the batter into prepared muffin pan and add the 30g of white cocolate on top (either roughly chopped or chips). The idea is for the white chocolate to get roasted on top of the muffins. Bake in the middle of the oven for about 25 minutes, depending on the oven. Serve these muffins warm with ice cream or (for example) as part of brunchy breakfast.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti