15. toukokuuta 2017

Pienet strösselikakut

Tätä blogia lukeville on varmasti käynyt jo ilmi, että fanitan Christina Lanen Dessert for Two -blogia todella paljon ja keittokirjat ovat aika usein käytössä tai ainakin inspiraation lähteenä. Viimeisin Christinan mahtava idea on annoskakut, koska kuka nyt ei olisi iloinen saadessaan kokonaan oman kakun?! Ja vielä sellaisen järkevän kokoisen. Ja kun kakku on kyllästetty värikkäillä strösseleillä, on päivän piristys taattu!


1 L-koon kananmuna
3rkl sokeria
3rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1tl vaniljauutetta
1,2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
reilu ripaus suolaa
2rkl maitoa (tai ruokakermaa)
2rkl värikkäitä strösseleitä

Vatkaa kananmuna, sokeri, öljy ja vanilja hyvin sekaisin. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola, ja lisää kuivat aineet munaseokseen kahdessa erässä, maidon/ruokakerman kanssa vuorotellen. Kääntele lopuksi strösselit varovasti taikinaan ja jaa taikina kahteen hyvinvoideltuun annosvuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä kokonaan.

100g tuorejuustoa
1-2rkl tomusokeria
1 rkl värikkäitä strösseleitä

Sekoita tuorejuusto ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää strösselit sekaan juuri ennen tarjoilua ja lusikoi juustoseos kakkusten päälle. Maustamaton tuorejuusto on klassikkokuorrute, mutta esim kinuski- ja sitruunatuorejuustoilla saa kivaa vaihtelua! Huomioi, että maustettujen tuorejuustojen kanssa sokeria ei tarvita.


In English:

Tiny Funfetti Cakes

If you've read my blog you know that I love Christina Lane's Dessert for Two. Both the blog and her cookbooks. Her latest thing is ramekin-sized cakes, and why is that so great? Well, who wouldn't love to have a whole cake (and in a reasonably size that makes it possible to fit into those jeans tomorrow, as well)! And no matter how bad Monday blues or some other day blues you have, sprikles always make everything better. True story.

1 large egg
3 tablespoons sugar
3 tablespoons canola or sunflower oil
1 teaspoon vanilla extract
0,5 cup / 1,2dl all-purpose flour
0,5 teaspoon baking powder
big pinch of salt
2 tablespoons milk (or light/single cream)
2 tablespoons  sprinkles

Preheat oven to 175*C and prepare the ramekins with cooking spray or canola/sunflower oil. Whisk together the egg, sugar, oil and vanilla. Mix the flour, baking powder and salt in a separate bowl and add the dry ingredients to the wet ones in two batches, alternating with the milk / cream. Once the batter is smooth, gently fold the sprinkles to the batter and divide into two ramekins. Bake in the middle of the oven for 25-30 minutes, depending on the oven. Let cool completely.

100g cream cheese
1-2 tablespoons powdered sugar
1 tablespoon sprinkles

Mix the cream cheese and sugar. Fold in the sprikles just before serving and spoon the cheese mixture on top of each cake. If you use a flavoured cream cheese (e.g. caramel or lemon) note that there's no need for sugar then. If you use a thicker cream cheese (block type), add a little splash of milk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti