6. joulukuuta 2015

Mocca cotta

Panna cotta on yksi helpoimmista jälkiruoista, nimensä mukaisesti se on keitettyä kermaa. Panna cotan hienous piilee siinä, että variaatioita on rajattomasti, koska mikä nyt ei sopisi kerman kanssa?  Itsenäisyyspäivän kunniaksi olin ensin ajatellut sinivalkoiseen teemaan sopivaa valkosuklaalla maustettua panna cottaa ja jotain mustikkalisuketta. Metsästin imelletyn perunalaatikon reseptiä useamman vuoden joululehdistä (ja se löytyi!), ja samalla törmäsin Glorian Ruoka & Viinin mocca cotta -reseptiin. Suunnitelma vaihtui, ja kaikki tarvittavakin löytyi valmiiksi kaapista. Tämä on hieman kevennetty versio alkuperäisestä, suklaa ja kahvi muodostavat pehmeän yhdistelmän, jota jogurtti raikastaa. Jos olet vahvemman kahvin ystävä, pelkällä espressolla maustetun herkun reseptin löydät täältä.


2,5dl paksua kuohukermaa (Flora)
2-3tl pikaespressojauhetta (Nescafé)
2 liivatelehteä
100g maitosuklaata
1-1,5dl kreikkalaista jogurttia
1rkl vaahterasiirappia

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuumenne kerma ja espressojauhe paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi. Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi kuumuutta kestävään kulhoon ja kaada kerma-espressoseos suklaan sekaan. Sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulanut. Purista ylimääräinen vesi liivatteista pois ja lisää suklaakerman joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee tasaisesti seokseen. Lisää jogurtti ja mausta vaahterasiirapilla. Jos käytät kovin juoksevaa kreikkalaista jogurttia, kannattaa sitä lisätä vain desin verran. Kun seos on tasaista, annostele se tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vahintään pariksi tunniksi. Koristele suklaarouheella tai suklaakahvipavuilla.

Hyvää itsenäisyyspäivää!



In English:

Mocca cotta

Panna cotta is one of the easiest desserts, direct translation is just cooked cream. The beauty of this is that you can add basically any flavour, since what doesn't go with cream? For Finland's independence day I first thought of white chocolate panna cotta with blueberries. However, I was searching for a Christmas casserole recipe and came across this mocca cotta.  Coffee and milk chocolate make a wonderful, soft and round combination. If you like your espresso just as it is, however, check out this recipe.

2,5dl thick double cream
2-3 teaspoons instant espresso
2 gelatin leaves
100g good-quality milk chocolate
1-1,5dl Greek yoghurt
1 tablespoon maple syrup

Place the gelatin leaves in a bowl of cold water and let soften for about five minutes. Combine the cream and espresso in a thick-bottomed saucepan and heat until almost boiling. Chop the chocolate finely and place it in a glass or steel bowl. Pour the espresso cream on top and fold until all the chocolate has melted. Squeeze the gelatin dry and add the leaves into the chocolate cream. Mix well until the gelatin has dissolved completely. Add the yoghurt and maple syrup. Once it's all well combined pour the mixture into serving dishes. Place in the fridge for at least two hours. Garnish with chocolate shavings or chocolate coffee beans.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti