25. marraskuuta 2015

Nutellakakku mukissa

Jatketaan mukiherkkujen suklaista linjaa, aiemmat reseptit löydät täältä ja täältä. Tähän "kakkuun" ei tule voita, mutta Nutellaa senkin edestä, joten herkullisuus on taattu! Mikroherkut eivät pysy tuoreina kovin pitkään, tämä onkin siis akuutin makeanhimon superlääke, joka on tarkoitettu syötäväksi heti. Ohje on lähes suoraan kaveriltani lainaamastani mukikakkukirjasta, jonka nimeä en valitettavasti muista.

1 M-koon kananmuna
2rkl hienoa sokeria
1rkl vaaleaa muscovadoa / fariinisokeria
pieni ripaus suolaa
60g Nutellaa
2rkl tummaa leivontakaakaota
5rkl (kakku)vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmuna, sokerit ja suola kevyesti yhteen, seosta ei tarvitse vaahdottaa. Lisää Nutella ja vatkaa tasaiseksi, tee samoin kaakaon kanssa. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Taikina on melko paksua (ja ah-niin-hyvää!). Kaada taikina mikronkestävään mukiin (vetoisuus noin 3dl) ja tasoita pinta. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 50 sekuntia ja anna seistä 1-2 minuuttia. Herkuttele sellaisenaan tai tee lusikalla kolo keskelle ja tiputa joukkoon hieman vaniljajäätelöä, -kastiketta tai -rahkaa. Ei lisättävää.



In English:

Nutella cake in a mug

Cakes in a mug are such a wonderful way to have something sweet in an instant and still make yourself believe you didn't eat that much (you know what I mean?) Recipe for a fondant in a mug can be found here but this is even sweeter, better, faster and it has Nutella in it, so obviously more everything. When cooking with a microwave, cakes don't stay fresh for very long, so this is definitely a quick fix for a needy sweet tooth.

1 medium-sized egg
2 tablespoons caster sugar
1 tablespoon light muscovado
tiny pinch of salt
60g Nutella
2 tablespoons dark cocoa
5 tablespoons all-purpose flour
0,5 teaspoon baking powder

In a small bowl mix together the egg, sugars and salt. Add the Nutella and mix until well combined, do the same with cocoa powder. Add the flour and baking powder and again mix until well combined. The batter will be quite thick. Pour it into a microwave-safe mug (about 3dl), microwave for 50 seconds on full and let the cake sit in the microwave for 1-2 minutes. Take a spoon and dive in or add a bit of vanilla ice cream or custard. Your welcome.

4 kommenttia:

  1. Mä kerran tein ihan normin mukikakun mut lisäsin siihen ison lusikan nutellaa, lopputuloksena se räjähti, enkä oo vieläkään saanu mikroa putsattua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Tämä ei kyllä näyttänyt räjähdysvaaran merkkejä, tosin jos omistaa jonkin supermikron, niin tehoa kannattaa ehkä hieman pienentää :)

      Poista
  2. Voi nam! Tätä pitää kyllä testata joku päivä! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Vähän turhankn nopea ja helppo herkku #josymmärrätmitätarkoitan 😉

      Poista