26. kesäkuuta 2015

Omat aakkoset

Olen miettinyt tätä postausta jo pidempään, mutta Painted by Cakes muistutti tästä omalla vastaavallaan. Joillekin kirjaimille keksisin vaikka kuinka monta asiaa, toiset tuntuivat tuottavan liikaakin ongelmaa.

A = aamiainen, jonka haluaisin olevan päivän tärkein ateria. Haaveilen Instagram-kuvien inspiroimana luksusaamiaisista, joiden toteutus jää kuitenkin aina arjen jalkoihin. Joskus viikonloppuisin onnistun panostamaan, mutta en riittävän usein.


B = Bailey's, en juurikaan kuluta alkoholia, mutta tämän kermaliköörin kanssa ei voi mennä pieleen. Äärimmäisessä hätätapauksessa voi jopa korvata jälkiruoan. Bailey'sin joulumainos on yksi parhaimmista juomaan liittyvistä, joita olen nähnyt. Tässä voisi olla myös BMW, koska bemareissa vaan on sitä jotain. Sanokaa mitä sanotte.

C = chocolate, koska pelkkä S:n käyttö suklaaseen ei riitä. (Kts. S)

D = Donna Hay, jonka keittokirjoja ja reseptejä voisin selata ja kokata vaikka koko loppuelämäni.

E = elokuvat, nuorena kävin parhaimmillaan yli 50 kertaa vuodessa leffassa. Tennispalatsin popcornintuoksuisia käytäviä ei muut teatterit päihitä.

F = flunssa, josta olen kärsinyt jollain asteella lähes koko kevään. En tykkää.

G = Galant, Nefi- kissani virallinen nimi.


H = Helsinki, tulen aina olemaan helsinkiläinen riippumatta siitä, missä tällä hetkellä asun. Kaipaan kaupunkia päivittäin. Asian voi ymmärtää vain toinen helsinkiläinen.

I = itsepäisyys, vahva luonteenpiirteeni niin hyvässä kuin pahassa.

J = jälkiruoka, aina ja ikuisesti.


K = karkki, jota syön vähemmän kuin suklaata, mutta aika lailla silti. Pitäisi vähentää. Samaa pätee kakkuun. Kaikenlaiseen kakkuun.

L = lime, sitrushedelmät ovat mahtavia leivonnassa ja ruoanlaitossa. Limen mausta pidän erityisesti niin ruoassa kuin juomissakin.

M = makea, ehdoton lempimakuni. Pienenä istuin ruokapöydällä ja lusikoin hunajaa suoraan purkista maidon kera. Nykyään syön vain kakkutaikinaa kulhosta keittiön lattialla. Olenhan aikuinen.

N = New York, jonne viimein pääsen reilun viikon päästä. Voi tätä matkakuumeen määrää!

O = onnellisuus, johon tulisi pyrkiä. Usein jää suorittamisen ja "ehkä sitten joskus"- ajattelun jalkoihin.

P = Pariisi, johon ihastuin juuri niin paljon, kuin kuvittelinkin.


Q = Quay Restaurant, näin Peter Gilmoren Snow egg- annoksen Australian MasterChefissä ja päätin, että joskus vielä pääsen paikan päälle hänen ravintolaansa Sydneyyn.

R = ranta, rakastan erityisesti merenrantaa ja rantaan liittyviä ääniä. Jopa Lauttasaaren kirkuvia lokkeja, vaikka ne toisinaan koettelivat (aamu)hermojani.

S = suklaa, jolle olen oikeastaan allerginen. Parin vuosikymmenen siedätyshoito on kuitenkin tuottanut tulosta, enkä enää edes tiedä, missä kipuraja menee. Ilmeisen korkealla.


T = tuoksu, yhdistän asioita vahvasti tuoksuihin ja on häiritsevää, jos vieras astaantulija tuoksuu tutulta ihmiseltä. Kesäsade, Sauvignon Blanc ja tuore asfaltti kuuluvat suosikkeihini. Homejuusto ei.

U = uni, en koskaan tunnu saavan nukuttua tarpeeksi. En edes tiedä, mikä olisi tarpeeksi.

V = VTS, vakuutustutkinto, jonka suorittaminen on vielä kesken. Lisäopiskelu tuntuu aina hyvältä idealta mutta viikkoa ennen tenttejä mietin, miksi teen tätä itselleni vapaaehtoisesti (ja välillä vielä maksan siitä.)

W = Washington D.C. Kaupunki kiehtoo valtavan paljon, jonain päivänä matkustan vielä sinne.

X = xylitol, jonka käyttöä raakaleivonnassa haluaisin kokeilla, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

Y = ystävät, joista parhaat ovat kulkeneet rinnalla yli kymmenen vuotta, yksi koko hänen elämänsä. He, joiden kanssa voi istua hiljaa, ja joille ei tarvitse selittää.

Vanha ja huonolaatuinen kuva,  mutta
tiivistää kaiken olennaisen: me ja kakku.

Z = Zorro, ainoa mikä tuli mieleen. Tornado-hevonen oli aina niin upea, ja minulla tulee edelleen jokaisesta mustasta hevosesta mieleen Zorro. Ja se Banderasin ja Zeta-Jonesin miekkailukohtaus. Keskityin siis olennaiseen..?

Å = Åland, jälleen ainoa mitä tästä tuli mieleen. Haluaisin käydä Ahvenanmaalla muutoinkin kuin vain risteilylaivan laiturilla.

Ä = äiti, jonka ansiosta olen upottanut sormeni (ja hiukseni) taikinaan jo hyvin nuorella iällä. Nykyään en käytä taikinaa enää hiustenhoitoon. Olen siis oppinut jotain.

Ö = öinen moottoritie, erityisesti kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti