16. helmikuuta 2015

Key Lime- juustokakku purkissa

Sunnuntain jälkiruoka syntyi puolivahingossa, kun kaikki tarvittava sattui löytymään kaapeista. Tämä lähti limeistä ja puolikkaasta purkista kondensoitua maitoa. Kun lisää tuorejuuston, pian vanhenevan vispikerman ja muutaman kaurakeksin, syntyy nopea versio Key Lime Pie- jälkiruoasta. Ja kun herkun tarjoilee lasipurkeista, luo illuusion varsin suunnitellusta ja paljon vaivaa aiheuttaneesta jälkiruoasta. Kerrassaan nokkelaa, eikös?


1,5-2dl vispikermaa
200g kondensoitua maitoa
200g maustamatonta tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
1-2 limen kuori ja mehu
8-12 kaurakeksiä
1-2rkl voita tai margariinia

Vaahdota kerma ja kondensoitu maito pehmeäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Raasta limeistä kuori (vain vihreä osa) ja purista mehu. Lisää maun mukaan vaahtoseokseen. Murskaa keksit voin kanssa, seos muistuttaa valmiina kosteaa hiekkaa. Jaa puolet keksiseoksesta tarjoiluastioiden pohjalle ja painele hieman, jotta kerros on tiivis. Lisää päälle limevaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Jaa loppu keksimuru vaahtokerroksen päälle, tasoita pinta ja levitä päälle loput limevaahdosta ja koristele esim. limenkuorella tai limeviipaleella.

Limen maku vahvistuu ja vaahdon rakenne paksuuntuu, kun seos on tunnin, pari jääkaapissa. Yksittäisten annosten sijaan tämän voi tehdä myös yhteen astiaan trifle-tyyppisesti. Jos keksikerroksen haluaa olevan kunnolla rapea, kannattaa jälkiruoka koota vasta juuri ennen tarjoilua.

In English:

Key Lime Cheesecake in a jar

Sunday's dessert was a bit of a lucky coincidence, since I realized I had everything needed for Key Lime Pie- sort of pudding. It started from two limes and half a jar of condensed milk. Just add cream cheese, whipped cream and a few oatmeal cookies. And if served in little jars, there's a wonderful illusion of a much planned dessert you put a lot of effort into. Very clever, right?

1,5-2dl double cream
200g condensed milk (half a jar)
200g cream cheese, at room temperature
Juice and zest of 1-2 limes, to taste
8-12 oatmeal cookies
1-2 tablespoons of butter

Whisk the cream and condensed milk until light and fluffy and soft peaks form. Add the cream cheese and whisk until well combined. Add the zest and juice of limes to taste. Crumb the cookies with the butter, the consistency should be like wet sand. Divide half of the cookie crumbs between the jars (or other individual dishes) and press it a little to make the base of the "cheesecake". Add half of the lime and cream mixture and top with rest of the cookie crumbs. Spoon rest of the lime and cream mixture on top and garnish with lime zest or a thin slice of lime.

I recommend you let the jars sit in the fridge for 1-2 hours. The lime taste will intensify and the cream mixture thickens making it more cheesecake-like. You could prepare this dessert into one trifle bowl, as well. If you want the cookies to be very crunchy, prepare the lime and cream mixture beforehand but assemble the dessert only just before serving.

4 kommenttia:

  1. Nam! Ihana ohje. Ja tosi nätisti tarjolla purkeissa.
    Mulle ainakin tulee tosi hyvä mieli kun ei tarvi heittää elintarvikkeita roskiin vaan niille keksii käyttöä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu! Pitäisikin kerätä jonkinlainen arsenaali mm. ylimääräisten keltuaisten ja valkuaisten ohjeita!

      Poista
  2. Ihanalta näyttää! Onko tämä ohje kahteen annokseen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tein tuon itse reilun parin desin purnukoihin, niitä tuli kolme ja vaahtoa jäi jonkin verran yli. Jos purkit ovat suuremmat, annoksia tulee kaksi.

      Poista