Bailey's ja mutakakku - onko tässä nyt tarvetta selitellä sen suuremmin? Reseptin löysin Liemessä- blogista, ja parin testikerran jälkeen löytyi itselleni mieleinen rakenne ja maku. Tästä määrästä tulee 20-senttisen kakkuvuoan verran, joten juuri sopiva määrä muutamalle syöjälle. Tai juuri sopivasti yhdelle mutakakkufanille...
50g voita kuutioina
100g taloussuklaata rouhittuna
0,75 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl Bailey's Hazelnut- likööriä
1,5dl (kakku)vehnäjauhoja
Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti keskenään käsivispilällä, vatkaimelle ei ole tarvetta. Sekoita joukkoon vehnäjauho, likööri ja lopuksi suklaa-voiseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175- asteisen uunin alatasolla 12-15 minuuttia, riippuen siitä kuinka taikinaisen koostumuksen haluat kakkuun. Kakku kypsyy hieman vielä uunista oton jälkeen. Anna jäähtyä, siirrä varovasti tarjoilualustalle ja koristele tomusokerilla. Tarjoa sellaisenaan, jäätelön kanssa tai vaikka Bailey'sin kaverina.
In English:
Baileys mudcake
Well, Bailey's and mudcake - there really is no reason to say anything more, is there? I found the recipe from the blog Liemessä and after a few test runs figured the texture and taste that I like best. This is a half of the original recipe and makes one 20cm cake. So enough for a few friends. Or just enough for one mudcake lover...
50g butter, cubed
100g dark chocolate (45-50%), chopped
0,75dl sugar
2 eggs
0,5dl Bailey's Hazelnut- liqueur
1,5dl flour
Preheat oven to 175*C. Melt the butter and chocolate carefully in the microwave. Whisk the eggs and sugar lightly by hand, there's no need for electric mixer. Add the flour into the egg and sugar mixture then add the liqueur and finally the melted chocolate and butter. Whisk until smooth, pour into a lined cake tin and bake in the lower part of the oven for 12-15 minutes, depending on how doughy you want the center to be. Let cool down, sprinkle with icing sugar and serve as it is, with ice cream or with a glass of Bailey's.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti