27. lokakuuta 2014

Kaneliset kaurakeksit

Maanantaista on tullut lähes vakituinen leivontapäivä. Talviaikaan siirtyminen tuntuu nyt ottavan erityisen koville ja tämän päivän pimeys vaati piristystä. Dessert for Two -blogin ohje pelasti päivän! Tämän tyyppisiä keksejä olen leiponut ennenkin, mutta ohje on aina jäänyt kirjoittamatta muistiin. Määrät ovat "käännöksiä" amerikkalaisesta cup-mitasta, siksi ne näyttävät vähän hassuilta. Muunsin Christinan reseptiä jonkin verran, tässä oma versioni:

5rkl voita huoneenlämpöisenä
3rkl hunajaa
0,5tl vaniljaa
120ml tummaa ja vaalea muscovadoa sekoitettuna
1 iso keltuainen tai 2 pientä
120ml kaurahiutaleita
180ml vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,2tl soodaa
0,75tl maissitärkkelystä
0,5tl kanelia

Voi, hunaja, vanilja ja sokerit vatkataan tasaisesti sekaisin (noin minuutin ajan). Lisätään keltuainen ja vatkataan tasaiseksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään kahdessa erässä voi-sokeriseokseen. Taikinaan voi lisätä vähän vettä, jos massa on kuivaa eikä muotoudu käsissä palloksi. Kun taikina on valmis, muotoillaan se pieniksi palloiksi ja litistetään leivinpaperille kiekoiksi. Keksejä paistetaan 175-asteisen uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia. Keksit jäävät vähän pehmeiksi.

Kaurahiutaleita voi pyöräyttää blenderissä tai monitoimikoneessa ennen muihin kuiviin aineisiin sekoittamista. Tarkoituksena ei ole saada täysin hienoa jauhoa, ainoastaan pienentää hiutaleita jonkin verran. Taikinaan voi käyttää myös tavallista sokeria. Eri sokerit vaikuttavat paitsi makuun myös rakenteeseen ja ulkonäköön. Ainoastaan kokeilemalla löytyy parhaiten omaan makuun sopiva yhdistelmä.


Mondays have become almost regular baking days for me. Turning back the clocks seems to be especially difficult this year and today needed bit of a pick-me-up. Dessert for Two's writer Christina must have known this, since her recipe for oatmeal cookies did the trick. I've baked this kind of cookies before, but never wrote the recipe down. Instead of granulated sugar I used dark and light muscovado combined and two small egg yolks. Otherwise I followed the recipe. I didn't make the cinnamon glaze however, but dipped in hot chocolate can't be much of a worse version, I'm sure.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti