Tuorejuustotäytteessä korvasin maidon vaahterasiirapilla, muutoin sekin on reseptin mukainen. Kunnianhimo iski sen verran pahasti, että sokerimassalla kuorruttaminen tuntui taas hyvältä idealta. No, eihän minun kärsivällisyys (ja taidotkaan) riitä esimerkiksi Emman loihtimien koristeiden tasolle. Jätän siis jatkossakin massalla taiteilun osaajille, ja teen tuorejuustokuorrutusta tuplamäärän.
Kakun resepti tulee kyllä aktiivikäyttöön, kakkupohja on porkkanan ja öljyn ansiosta ihanan mehevä ja määrältään sopiva, sillä aina ei tarvitse olla suurta kakkua. Testasin taikinaa myös muffinsivuoissa, noin 20 minuutin paistoajalla kakkuset olivat juuri sopivan kypsiä. Porkkanaiset kuppikakut ovatkin to do- listalla ennen pitkää...
In English:
Sunday is the best bakeday, don't you think? And cakeday, right? Right? I made this carrot cake with Painted by cakes' recipe. Only alterations were a whole teaspoon of cinnamon and two tablespoons of maple syrup for the batter. I also mixed a bit of walnut oil with canola oil. Otherwise I followed the recipe. The cakes were baked in two fairly shallow 15cm cake tins, so they were cooked through in about 40 minutes.
For the cream cheese filling I replaced the milk with maple syrup. Being a bit ambitious and all, I tried to be crafty and cover the cake with sugar paste. I was - yet again - reminded that with my (lack of) patience and perfectionist nature fondant is not my thing. So next time I'll double the amount of the cream cheese filling and leave sugar paste to those who can.
Siis toihan on todella hieno! Ja kuulostaa herkulliselta - pitää testata :)
VastaaPoista-Sanna
Kiitos ja suosittelen! Kakku sopii hyvin vaikkapa Halloween-herkuksi :)
Poista