20. syyskuuta 2014

Raakasuklaa pähkinätäytteellä

Maapähkinävoi ja suklaa - takuuvarma yhdistelmä (pikkuhyvät, suosittelen). Itsetehty maapähkinävoi ja raakasuklaa - vähän terveellisempi, takuuvarma yhdistelmä. Mpv:nä käytin jo edellisessä postauksessa mainittua tahnaa (resepti täällä). Suklaan maustoin pähkinävoin / -tahnan mukaisesti vaahterasiirapilla ja kanelilla.

100g kaakaomassaa
50g kaakaovoita
1-2 maustemitta kanelia
2 rkl vaahterasiirappia
(agave-siirappia maun mukaan)
(merisuolaa tai Himalajan suolaa päälle)

Kaakaomassa rouhitaan ja sulatetaan kaakaovoin kanssa vesihauteessa. Suklaa maustetaan kanelilla ja vaahterasiirapilla, toki muistakin mausteita voi kayttää. Halutessaan suklaan voi temperoida, eli suklaamassan lämpötila lasketaan 26-27 asteeseen ja nostetaan vesihauteessa uudelleen 31-32 asteeseen. Suklaa tulisi pitääkoko temperoinnin ajan liikkeessä.
Suklaata voi kaataa konvehtimuottien pohjalle, mutta koska olen vähän laiska, vuorasin pakasterasian muovikelmulla ja kaadoin noin puolet suklaamassasta rasiaan. Suklaan kannattaa antaa jähmettyä hetki jääkaapissa tai pakastimessa. Pähkinävoi / -tahna levitetään vähän jähmettyneen suklaan päälle tasaisesti ja kaadetaan loppu suklaa päälle, ripotellaan pinnalle vähän suolaa ja annetaan jähmettyä kokonaan. Jos suklaan tekee rasiaan, sen voi leikata rouheiksi paloiksi ja syödä sellaisenaan. Suklaata kannattaa säilyttää pakastimessa, sillä se sulaa paljon helpommin kuin tavalliset suklaat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti