2. maaliskuuta 2014

Suklaamousse

Tämä on alun perin Nigellan resepti, jonka olen puolittanut. Moussen rakenne on ihanan paksu, ja voisi kuvitella valmistuksen vaativan paljon aikaa ja vaivaa. Tämä on kuitenkin huijarin versio, eli esimerkiksi kananmunia reseptiin ei tarvita. Toki aikaa kuluu vähän enemmän kuin kermavaahdon ja suklaan sekoittamiseen, mutta se on sen arvoista. Jos et ole todella tumman suklaan ystävä, voi tähän käyttää myös taloussuklaata ja vähentää voin määrää jonkin verran.

75g vaahtokarkkeja
125g tummaan suklaata (70%)
25g voita
30ml kuumaa vettä (keitettyä)
1,5dl-2dl vispikermaa
0,5tl vanilja-aromia

Vaahdota kerma ja vanilja paksuksi vaahdoksi. Vaahtokarkit, paloiteltu suklaa ja voi sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä kuuman veden kanssa. Seosta kannattaa sekoitella usein, jotta suklaa ei pala ja vaahtokarkit sulavat. Minikokoiset karkit ovat parhaita, mutta jos käyttää isoja, niitä kannattaa paloitella esim. saksilla ennen sulattamista. Anna suklaaseoksen jäähtyä hetki. Jotta suklaan saa sekoitettua paremmin kerman joukkoon, kannattaa sekoittaa osa kermavaahdosta ensin suklaan sekaan ja vasta sitten vatkata suklaa lopun kermavaahdon sekaan. Kun seos on tasaista, kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Moussesta tulee kaksi isoa annosta tai 3-4 pienempää. Moussen voi kaataa myös pakasterasiaan ja pyörittää esim. lämmitetyllä lusikalla palloiksi. Jäähtyessään moussen rakenne tiivistyy, ja tätä herkkua riittää oikeasti pienenpikin annos. Kerman määrällä voi säätää rakennetta jonkin verran. Mousse maistuu sellaisenaan tai marjojen ja hedelmien kanssa.


2 kommenttia:

  1. Slurps! Tätä täytyy kokeilla! Uusia leivontaideoita miettiessäni yhä useammin huomaan löytäväni itseni täältä :)

    VastaaPoista