15. maaliskuuta 2014

S'mores- kuppikakut

S'mores on jenkkiherkku, joka koostuu kekseistä, suklaasta ja vaahtokarkeista. Variaatioita on monia, mutta ideana on sula suklaa ja paahdettu vaahtokarkki keksien välissä. Bakerellan blogissa oli näiden S'mores- kuppikakkujen ohje. Tein reseptin puolikkaana ja käänsin amerikkalaiset mitat deseiksi, 1 cup = 2,5dl. Tuo kaava vaihtelee jonkin verran, mutta ainakin näiden kakkujen koostumus onnistui hyvin. Määrät ovat tosin tuon muunnoksen vuoksi hieman omituisia. Tästä reseptistä tulee vuokien koosta riippuen 12-14 kuppikakkua.

1,9dl keksejä (digestive)
2,5rkl voisulaa
0,3dl sokeria
80g tummaa suklaata rouhittuna

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sokeri ja voisula. Levitä muffinssivuokien pohjalle n. rkl muruseosta ja paina esim. pienen lasin pohjalla seos tasaisesti vuoan pohjalle. Jätä keksiseosta hieman taikinan päälle laitettavaksi. Lisää keksimurun päälle suklaarouhetta. Mukana voi olla myös vähän isompia paloja. Paista pohjia n. 160- asteisessa uunissa 8 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 5min ennen taikinan lisäämistä.




2,5dl vehnäjauhoja
1dl leivontakaakaota
0,75tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
0,25tl suolaa
1 muna
1,25dl maitoa
0,6dl öljyä (rypsi)
1tl vanilja-aromia
0,8dl kiehuvaa vettä
40-50g tummaa suklaata rouhittuna

Yhdistä kuivat aineet keskenään, jauhot kannattaa siivilöidä. Vatkaa muna, maito, öljy ja vanilja sekaisin pienellä teholla ja lisää sokeri. Kun aineet ovat sekoittuneet, lisää jauhot ja vatkaa keskinopeudella n. 2min. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Anna seistä 15min ja kääntele uudelleen tasaiseksi. Täytä vuoat taikinalla (n. 3/4, ei aivan täyteen) ja ripottele pinnalle suklaarouhetta ja keksimurua. Paista 175- asteisessa uunissa n. 20min.

Muffinsit ovat oikein hyviä jo näinkin. Bakerellan blogista löytyy kuitenkin resepti myös s'moresille ominaiseen vaahtokarkkikuorrutukseen. Itse olin laiska ja ostin kaupasta valmista Marshmallow fluff- levitettä. Hyvää, mutta ei kovin helppoa työstettävää kakkujen kuorruttamisen kannalta. Levitettäkin voi kuitenkin paahtaa keittiöpolttimella, mutta pursotettava kuorrute takaisi paremman lopputuloksen. Polttimen kanssa kannattaa olla varovainen, ideana on vain kevyesti paahtaa kuorrutteen sokeri, ei polttaa.





S'moresiin käytetään Graham Crackers- keksejä, mutta niitä ei löydy kotimaisista kaupoista. Digestive ajaa saman asian ainakin tässä tapauksessa, mutta maku ei ole täysin autenttinen. Itse en ole koskaan aitoa s'moresia maistanut, joten tämä supermakea herkku maistui mainiosti näinkin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti