27. tammikuuta 2014

Nutella- fudge

Tämän reseptin löysin Ja vielä ripaus pippuria -blogista, johon se oli otettu vanhasta Hembakat- lehdestä. Kyseessä ei ole oikeaoppinen fudge, mutta rakenne muistuttaa sitä kovasti. Herkku on melko nopea valmistaa, jos ainekset löytyvät valmiina kaapista.

1dl sokeria (Siro)
2dl vaaleaa siirappia
300g Nutellaa
1,5dl suolapähkinöitä
5dl hiutalemuroja (esim Special K, älä käytä sokerihuurrettuja)

Pähkinät rouhitaan pieniksi paloiksi, muroja voi murskata jonkin verran. Sekoita keskenään isossa kulhossa.

Sokeri ja siirappi kiehautetaan paksupohjaisessa kattilassa. Kattilaa voi varovasti liikutella, mutta seosta ei kannata sekoittaa turhaa, ettei se kiteydy. Kun sokeri ja siirappi kiehuvat, voi esim silikoninuolijalla varovasti sekoittaa, jotta sokeri sulaa tasaisesti.

Kattila nostetaan pois levyltä, lisätään Nutella ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi. Kaadetaan fudgemassa pähkinä-muroseoksen päälle ja sekoitetaan hyvin. Massa kaadetaan foliovuokaan ja laitetaan kylmään jähmettymään noin tunniksi. Jähmettymisaika riippuu vuoan koosta ja fudgelevyn paksuudesta.

Jos viitseliäisyyttä riittää, voi fudgesta tehdä valmiita annospaloja esim. paperisiin muffinssivuokiin. Levy on kuitenkin helppo kumota foliovuoasta ja leikata paloiksi, jos ulkonäön ei tarvitse olla ihan konditorialuokkaa.
Reseptin mukaisilla määrillä fudgea tuli 1,5 keskikokoista foliovuoallista. Suolapähkinöiden sijaan voisi käyttää myös esim pistaasipähkinöitä. Fudge pehmenee huoneenlämmössä suhteellisen nopeasti, joten säilytä sitä jääkaapissa. Jos siis mitään säilytettävää jää.


In English:

Nutella fudge

I found this recipe from a blog called Ja vielä ripaus pippuria, but originally it's from a Swedish Hembakat- magazine. This isn't a real fudge (there's no actual cooking and caramelizing the sugar) but the texture is quite similar. This fudge is pretty simple to make especially if you already have all the ingredients in your cupboard. If peanuts aren't your thing, pistachios or hazelnuts would propably work just as well.

1dl caster sugar (super fine)
2dl light syrup
300g Nutella
1,5dl salted peanuts
5dl corn flakes (eg. Special K, but don't use frosted ones)

Chop the nuts and mash the corn flakes a bit, if you want. Mix together in a large bowl. Bring the sugar and syrup to the boil. You can swirl the pan a bit, but avoid whisking so the sugar doesn't crystallize. Once the sugar and syrup are starting to bubble, fold gently so all the sugar melts evenly. Take the pan from the heat, add the Nutella and working fast, mix together. Pour the mixture on top of the nuts and corn flakes ja fold until well combined. Spread the mixture to a foil tin (23cm). This amount makes about 1,5 tins. Let the fudge set in the fridge and cut into pieces. Store in the fridge as the fudge gets soft in room temperature.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti