6. heinäkuuta 2013

Home sweet home

Kotona ollaan, ja luonnollisesti Suomen kesä tarjoili kaatosateen heti ensimmäisenä päivänä! No, olipa aikaa purkaa laukut ja pestä pyykkiä, ja olla Nefin kanssa. Kissan hellyydenkipeydestä päätellen sillä on ollut yhtä ikävä meitä kuin meillä sitä.

Les Sables d'Olonnesta suuntasimme Nantesiin ja sieltä takaisin Pariisiin vielä kolmeksi päiväksi. Vaikka purjehdusreissu jäi odotettua huomattavasti lyhemmäksi, en ole pahoillani siitä, että näin Ranskaa ja etenkin Pariisia paremmin ja laajemmin kuin alun perin oli tarkoitus.

Suosittelen kiertämään Pariisia metrolla ja kävellen! Meidän hotellit olivat Porte de Versaillesin messukeskuksen lähellä, mutta metrolla pääsi todella nopeasti keskustaan ja nähtävyyksien lähelle. Metrokartta on myös hyvin selkeä, joten eksymisen vaara on useista linjoista huolimatta pieni jos yhtään tietää, mihin suuntaan on pyrkimässä. Hotelliksi suosittelen Mercure Vaugirardia, hinta-laatusuhde oli mielestäni erinomainen. Harmikseni hotelli oli jo täyteen buukattu emmekä saaneet huonetta sieltä viimeisiksi päiviksi. Lennot hoituivat Norwegianin kautta, ja halpalentoyhtiön kunniaksi täytyy sanoa, että koneet, palvelun laatu ja miehistön määrä olivat positiivinen yllätys. Itse kotiuduin Pariisiin niin hyvin, että tämä ei varmasti ollut viimeinen vierailu.
Entä sitten se kuuluisa ranskalainen keittiö ja sen klassikkoruoat? Luonnollisesti keskityin makeisiin; nyt on maistettu aitoa Tarte Tatinia, useampaa macaronia, creppejä makealla ja suolaisella täytteellä ja croissantteja hillolla, voilla, juustolla, kinkulla, Nutellalla... Ainoa pettymys oli todella ylikypsäksi paistettu pihvi, jonka tilasin mediumina. Kaikkia herkkuja olisin halunnut tuoda mukanani Suomeen, mutta laukkuun päätyi lopulta vain hyvin paljon Nutellaa.Tuosta yllä olevan kuvan hyllystä valitsin 630g ja kilon purkit. Koko hylly olisi kyllä kelvannut, mutta itsehillintä on joskus ihan toivottavaa.

Pariisista löysin taivaallisen Amorino- jäätelökahvilaketjun. Amorinossa myydään mm.  italialaista gelatoa, vohveleita ja suklaata. Annoskokoja on useita ja makuja saa valita niin paljon kuin haluaa. Jos jäätelön ottaa vohveliin, tehdään tötteröstä kauniisti kukan mallinen. Ihana yksityiskohta! Tällainen putiikki saisi tulla Suomeenkin, uskon että ainakin Helsingissä voisi olla riittävät markkinat. Amorinossa myytiin omaa reseptikirjaa, ja se oli tietysti pakko hankkia. Kirjan kuvat ovat kauniita ja reseptit suhteellisen yksinkertaisia. Vielä en ole ehtinyt testaamaan yhtäkään, mutta mansikkasorbetti ja hasselpähkinäjäätelö ovat testilistan kärjessä.
Champs Elyséen Swarovskin liikkeestä sain etukäteisenä syntymäpäivänlahjana kaksi kaulakorua. Kristalliportaat ja kaikki kimallus aiheuttivat sen verran kovan prinsessakuumeen, että ostin itselleni vielä koruihin sopivan sormuksen. Timantit ovat ehkä tytön parhaita ystäviä, mutta eivät nuo kristallitkaan kovin kauaksi siitä jää!
Tänään meillä herkutellaan suomalaisella uudella perunalla, ruisleivällä, juustolla ja sillillä. Vielä kun saan reilusti tuoreita mansikoita, kirsikoita ja mustikoita, ei haittaa vaikka vesisade jatkuisi viikon. Nyt pitäisi vielä päättää, mitä kuvia teetetään ihan perinteisiksi valokuviksi, jotta saadaan tyhjille seinille jotain persoonallista katseltavaa. Eiffel- tornista täytyy varmaankin koostaa useamman kuvan kollaasi, oli se vaan niin ihana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti