4. helmikuuta 2013

Sitruunaposset

Törmäsin Lemon possetin reseptiin Glorian ruoka & viinissä, ja nyt viimein tuli testattua resepti. Epäilyttävän helppoa, vain kolme raaka-ainetta. Kerma ja sokeri kuumennetaan, sekoitetaan joukkoon sitruunamehu ja voilà - posset on valmis! Lisäsin sitruunamehua hieman enemmän kuin reseptissä oli, koska tykkään todella sitruksisesta mausta. Mehu myös hyydyttää kerman. Vanukas hyytyi yllättävänkin hyvin, mutta annoskoko olisi voinut olla vähän pienempi, ahneuksissani jaoin vanukkaan vain kolmeen lasiin. Rapeiden keksien ja pienen koristelun kanssa tästä saisi hyvinkin näppärän jälkiruoan isommallekin porukalle. Verigreippi ja lime ovat seuraavaksi kokeilulistalla!

Tässä vielä resepti:

4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
reilu 1 dl sitruunan mehua

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa, kuumenna ja keitä noin kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunamehu kerman joukkoon. Lisää mehua tai sokeria maun mukaan. Kaada seos laseihin, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Vanukas säilyy syömäkelpoisena muutaman päivän, riippuen kerman parasta ennen- päiväyksestäkin.

(Kuva: Glorian ruoka & viini)

In English:

This recipe is from a Finnish magazine called Glorian ruoka & viini (Gloria's food & wine).

Lemon Posset
4dl double cream
1,5 dl caster sugar
1-1,5dl lemon juice (fresh)

Mix the cream and sugar in a kettle with thick bottom, bring to the boil and cook for 3-4 minutes stirring the whole time. Take off the heat and add the lemon juice. Add sugar or juice to taste, I like this quite tart. Divide the mixture between 4-6 glasses, cover with cling film and place in the fridge for at least three hours - preferably overnight. Try the recipe with other citrus fruit as well, e.g. pink grapefruit and lime work nicely with the softness of cream and sugar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti