19. helmikuuta 2013

Helmikuun herkkuja

Helmikuun alkupuolelle sattuu sopivasti pari "luvallista" herkkupäivää, Runerbergin päivä sekä laskiaissunnuntai- ja tiistai. Tämän vuoksi herkkuja on luonnollisesti aivan pakko syödä, koska perinteitä tulee kunnioittaa. Itse olen vuosien varrella tehnyt vertailevaa tutkimusta eri valmistajien Runebergin torttujen välillä, mutta ei ole Fazerin voittanutta. Tänä vuonna huomasin ensimmäisen kerran, että ei näköjään myöskään hinnassa, sillä Fazerin tortut olivat myös kaikista kalleimmat. No, olivat ne silti ihan yhtä hyviä kuin aina ennemminkin, ja hinta toisaalta rajoitti syömismäärää. Ehkä parempi niin. Varsinkin kuin erehdyin katsomaan ravintosisältöä tarkemmin. Voin kertoa, että jos ei välttämättä halua kamalaa herkkumorkkista, ei kannata lukea kalorimääriä kovin tarkasti.


(Kuva Fazer)

Joka vuosi suunnittelen, että voisin kokeilla tehdä torttuja itse, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Ehkä ensi keväänä, vaikkapa kakun muodossa. Ensin pitäisi löytää jokin oikein hyvänoloinen resepti.

Laskiaispullien suhteen käytin surutta hyväksi havaitsemaani oikopolkua. Kaupasta ostetut paistovalmiit vehnäpullat uuniin, väliin valmista vadelmahilloa ja (itse vatkattua!) kermavaahtoa. Myös vanilja- ja kuningatarrahka sopivat mainiosti täytteeksi, ja puolivalmiista pullista tekee nopeasti laskiaisherkut isommallekin porukalle. Jos tykkää mantelimassasta, sen voi vaikka raastaa täytteen joukkoon. Täytteestä riippumatta sama ongelma taitaa olla aina käsillä. Miten tätä pullaa söisi siististi ja niin, että täytteet pysyisivät sisällä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti