Tästä piirakasta tulee kesäfiilis väkisinkin! Resepti on Key Lime Pie
-henkinen, ja alun perin Sara La Fountainin Passion for Food -kirjasta,
mutta olen muokannut sitä jonkin verran. Koristeiksi tulevilla
hedelmillä ja marjoilla voi vaihdella lopputulosta lähes rajattomasti,
kauden mukaan. Resepti on ollut blogissa aiemminkin, tässä päivitetty versio.
200g digestivekeksejä jauhettuna
80g voita sulatettuna
Sekoita
voisula keksimurun joukkoon ja painele massa 24cm piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille lusikan avulla. Paista pohjaa 175-asteisessa
uunissa noin 10-15 minuuttia ja jäähdytä.
1-2rkl limemehua
2,5dl kondensoitua maitoa
noin 0,5dl - 0,75dl kookosmaitoa (maun mukaan)
4 keltuaista
Vispaa
kreemin ainekset tasaiseksi ja kaada kreemi keksipohjan päälle. Paista
150-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes kreemi on
hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä ja levätä jääkaapissa muutaman tunnin tai
yön yli. Kreemistä tulee täyteläisempää, jos kookosmaidosta käyttää vain
paksumpaa, valkeaa osaa. Jos maito ei ole erottunut purkissa jo
valmiiksi, sen voi laittaa jääkaappiin joksikin aikaa.
1,5dl vispikermaa TAI 1prk vaniljarahkaa
100g tuorejuustoa TAI 1- 1,5dl kreikkalaista jogurttia
1 limen kuori raastettuna
1rkl limemehua
1-2 rkl tomusokeria
2 kiwiä
1 kypsä mango tai 1prk säilykemangoa
mansikoita tai granaattiomena
minttua
Vaahdota
kerma ja vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto. Jos teet kevyemmän
version, vatkaa vaniljarahka ja jogurtti kuohkeaksi. Lisää limen kuori
ja mehu ja mausta sokerilla. Levitä seos kreemin päälle ja koristele
hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti