13. lokakuuta 2016

Keittiöremontti, osa 1

Muutimme nykyiseen kotiimme marraskuussa 2011. Siitä lähtien on puhuttu keittiöremontista enemmän ja vähemmän usein, lähinnä "sitten kun tää rempataan, niin..."-tyyppisesti. No, nyt se sitten kun on täällä!

Lattia oli valittu jo aiemmin, ja vaikka valikoimaa käytiin nyt läpi uudelleen, päädyimme edelleen samaan laminaattiin. Useampi viikonloppu on kuitenkin metsästetty välitilaan laattaa. Sellaista, josta molemmat pitäisi, jossa olisi sitä jotain, mutta ei liian blingiä (tuo ehto ei ole minulta peräisin...). Iskin silmäni Laattapisteen valikoimasta poistuneeseen laattaan, jota onnekseni sai kuin saikin vielä tilattua. Nyt odotan sormet ja varpaat ristissä, että jokainen laatta saapuu ehjänä perille, toivottavasti marraskuun toisen viikon aikana. Silloin asennetaan keittiö, jännää! (ainakin ajatuksen tasolla)

(Kuva: Pergo)

Työtasojen suhteen testailtiin massiivikoivua ja -tammea ja paria eri sävyistä vahaa. Päädyimme koivutasoon, joka vahataan pähkinän sävyllä. Olen haaveillut Pohjanmaan Kalusteen ruokapöydästä ties kuinka pitkään, ja vaikka budjetti ei juuri nyt anna periksi, halusimme työtasojen olevan samaa sävyä tulevan pöydän kanssa. Tilakin on jo huolehdittu sille uuteen keittiöön.

(Kuva: Porcellanosa)

Keittiösuunnitelmamme meni kokonaan uusiksi kun kesällä selvisikin, että nykyisiä ovia ei saa enää saman sävyisinä. Uutta suunnitelmaa kehiin siis, ja nyt sekin on valmis. Nykyisen keittiön laitoin myyntiin Tori.fi:hin ja pari tuntia julkaisusta ostajaehdokas ilmaantui. Samana iltapäivänä tehtiin kaupat, joten tämä meni paremmin kuin uskoinkaan! Vahva suositus siis Torille, käytän kyllä jatkossakin!

Nyt on sitten tiedossa uusien kaappien kasausta, vanhojen tyhjennystä, tavaroiden pakkausta ja pahvilaatikkoelämää muutama viikko. Ilman keittiötä ei onneksi jouduta kovin montaa päivää olemaan, mutta (hallittuun) kaaokseen joutuu nyt asennoitumaan. Ja siihen, että leipominen ei hetkeen onnistu. Mutta sitten leivon kyllä senkin edestä, kun uusi uuni on saatu käyttöön!Tästä tilanteesta lähdetään, en malta odottaa uutta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti