16. huhtikuuta 2015

Proteiinisnackit

En oikein keksinyt, millä näitä kutsuisi järkevästi. Alun perin nappasin reseptin FitSugarin Bloglovin- virrasta ja muokkasin sitä vähän. Nämä pallerot muistuttavat rakenteeltaan ja maultaan keksitaikinaa, mutta ovat jossain määrin terveellisempiä. Tai ainakin vähemmän huono valinta makeanhimon taltuttamiseen. Itse tein näitä valmiiksi jääkaappiin ja nappasin pari ennen treenejä. Ja pari aamupalaksi. Ja välipalaksi. Näihin kannattaa ehdottomasti käyttää oikeaa, vain pähkinää sisältävää maapähkinävoita ja sekoittaa voi kunnolla ennen käyttöä, jotta pinnalle noussut öljyinen osa ei ole ainoa, jota taikinaan tulee.

5rkl (90g) maapähkinävoita
2-3rkl/ maun mukaan hunajaa tai agavesiirappia
4-5rkl (30g) suklaanmakuista proteiinijauhetta
3rkl raakasuklaarouhetta tai hyvin tummaa suklaata
(2-3rkl pellavansiemeniä jauhettuna)

Maapähkinävoi, hunaja/agavesiirappi, proteiinijauhe ja pellavansiemenet sekoitetaan hyvin keskenään tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää hunajaa tai agavea, jos kaipaat lisää makeutta. Kääntele joukkoon suklaarouhe ja pyörittele massa noin 10 palloksi. Näitä kannattaa säilyttää jääkaapissa ja ilmatiivissä rasiassa. Maku ja rakenne paranevat, jos pallerot viettävät ensin yön kylmässä, mutta voi näitä nopeamminkin syödä. Jos taikinan pyörittely tuntuu ensin haastavalta, laita se hetkeksi jääkaappiin. Myös käsien peseminen kylmässä vedessä voi auttaa, mikäli "kärsit" hyvin lämpimistä käsistä.In English:

PBPB (Peanut Butter Protein Balls)

English is sometimes (well, always) so much better than Finnish when figuring out (rather clever) names to not-so-familiar things, such as these little snacks. The original recipe is from FitSugar's Bloglovin-feed but I changed it a bit. These are like little cookie dough chunks only healthier. Or at least less bad for you when serious need of sugar rush hits you. I had a couple before training, two for breakfast and maybe some for afternoon snack. I recommend you use real PB that has only peanuts in it and make sure to stir well so that the oil on top is blended with the nutty part before mixing it with other ingredients.

5 tablespoons (90g) peanut butter
2-3 tablespoons honey or agave syrup / to taste
4-5 tablespoons (30g) chocolate (whey) protein powder
3 tablespoons raw chocolate or very dark chocolate chips
(2-3 tablespoons ground flaxseed)

Mix the peanut butter, honey/agave, protein powder and flaxseed together until smooth. Add more honey/agave if needed. Fold the chocolate chips into the mixture and roll into 10 balls. If the dough is hard to manage place it in the fridge for a few minutes. If you have very warm hands you could also try to wash them with very cold water. Refrigerate the snacks in an airtight container overnight for better taste and consistency.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti