Tämän suklaaherkun
reseptin löysin alun perin Syötävän hyvä- blogista. Määrä on reilu,
joten tästä riittää hyvin kahdelle esimerkiksi aamiaisen jälkiruoksi.
Vanukas vaatii vähän valmistelua, mutta sen voi hyvin tehdä jo
edellisenä iltana, jos aamulla ei jaksa panostaa.
2dl kookosmaitoa (tai -kermaa)
1-1,5rkl chia-siemeniä
1 iso banaani (kypsä, ruskeilla pilkuilla!)
3rkl (raaka)kaakaojauhetta
3 aurinkokuivattua (tai tuoretta) taatelia
1dl pistaasipähkinöitä
Sekoita
kookosmaito tasaiseksi, jos käytät rasvaisempaa maitoa. Ripottele
joukkoon chia-siemenet ja sekoita tasaiseksi. Peitä astia muovikelmulla
ja laita jääkaappiin yöksi tekeytymään. Myös 15-30 minuuttia riittää.
Viipaloi banaani, kääri muovikelmuun ja laita pakastimeen. Riittää, että
viipaleet ovat kohmeisia. Liota taateleita pienessä vesimäärässä 15-30
minuuttia.
Rouhi pistaasit muruiksi esim. silppurilla
tai morttelissa. Lisää taatelit ja jauha tasaiseksi. Sekoita blenderin
kannussa tai kulhossa chia-vanukas, pistaasi-taateliseos, kohmeiset
banaaniviipaleet ja kaakao ja blendaa tasaiseksi. Voit käyttää myös
sauvasekoitinta. Jos seos on kovin paksua, lisää taateleiden liotusvesi
ja tarvittaessa vielä vettä tai kookos-/ pähkinämaitoa. Pinnalle voi
ripotella koristeeksi pistaasirouhetta tai syödä herkun sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti