22. kesäkuuta 2014

Juhannus-brita

Juhannuspäivän ruokapöydän kruununa oli tänä vuonna raikas brita-kakku. Tein kakun samalla Pirkan reseptillä kuin aiemminkin (mansikka-raparperibrita), mutta käytin tällä kertaa 20cm ja 22cm irtopohjavuokia. Pohjista tuli hieman korkeampia, mutta se tuskin haittasi ketään. Marenki kyllä laskee paiston jälkeen, joten ei kannata kauhistua marengin määrää heti uunista otettaessa.


Täytteen halusin pitää raikkaana, se oli myös ainakin yhden juhannusvieraankin toive. Mansikoiden ja kiivin lisäksi väliin ja päälle tuli lime-valkosuklaarahkaa (2prk) ja vaniljakastiketta (n 1,5dl) vaahdotettuna. Lisämausteena toimi lemon curd kerrosten välissä. Curdin voisi myös sekoittaa rahka-vaniljavaahtoon.


Brita-pohja toimii mainiosti monen eri makuyhdistelmän kanssa, joten vain taivas (ja vuodenaika) on rajana. Koska pohjassa on marekia, kannattaa kakku kasata vasta juuri ennen tarjoilua. Jos sitä jää, säilyy kakku paremmin jääkaapissa, kun sitä ei peitä millään. Näin kakku vettyy kosteudesta mahdollisimman vähän. Tämä herkku meni kuitenkin lähes kokonaan parempiin suihin noin vartissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti