6. syyskuuta 2013

Death by chocolate

Dramaattisesta otsikosta huolimatta kyseessä on suklaakakku, ei (ainakaan toivottavasti) kuolinsyy. Serkkuni kyseli death by chocolate- kakun reseptin perään jokin aika sitten. En ollut aiemmin kuullutkaan sellaisesta, joten hetihän se piti googlettaa. Ohjeita löytyi vaikka kuinka paljon, kekseille, kuppikakuille, kuivakakuille ja ihan "oikeille" kakuille. Osassa oli niin pöyristyttävä määrä voita, sokeria ja suklaata, että jätin suosiolla testaamatta, annoskokokin oli yli 20:n tienoilla. Yhdysvalloissa kakun toinen nimi on ilmeisesti chocolate fudge cake. Siellä kaikki on tosiaan suurempaa.

Testasin tämän Cacaowebin ohjeen, ja täytyy sanoa että hyväähän se oli. Jaoin taikinan heti kahteen 20- senttiseen irtopohjavuokaan. Kakusta tulee sen verran tahmea, että sen halkaisu olisi luultavasti ollut hermoilleni liikaa. Nyt riitti kun leikkasi rapeat pinnat pois molemmista kakkupohjista. Kuorrutukseen olisi voinut lisätä suolaa, mutta ripottelin sitä sitten palojen päälle tarjoiluvaiheessa. Ilman suolaa kuorrutus oli jopa minusta vähän äklöä suuren kermamäärän vuoksi. Kuorrutus on melko löysää vaikka yritin malttaa antaa sen jähmettyä, joten laitoin kakun hetkeksi pakastimeen. Kylmän kakun pinnalle suklaa jähmettyi paremmin. Kuorrutus ei kuivunut tai harmaantunut jääkaapissa parin päivän aikana, joten kakun voi hyvin tehdä vaikka jo päivää ennen tarjoilua.



Ohjeen mukaan tulisi käyttää kaakaopitoisuudeltaan 40-50%:sta suklaata. Käytin itse taloussuklaata (44%) ja mielestäni tuli ihan riittävän suklaista, kakkutaikinaan tulee lähes desi myös tummaa kaakaota. Missään tapauksessa ei kannata käyttää ainakaan vahvempaa kuin 50% suklaata, lopputulos voi olla aika kitkerä. Kakku on sen verran tuhtia, että siitä riittää helposti 8-12 syöjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti