15. huhtikuuta 2013

Brunssit

Brunssi on loistava keksintö. Myöhään aamiasaikaan voi hyvällä omallatunnolla syödä lounaanomaisesti ja yleensä tarjolla on myös paljon makeaa. Kuka voisi kieltäytyä?!

Reilu viikko sitten kävin testaamassa kaveripariskunnan kanssa Tampereella Hotelli Tammerin sunnuntaibrunssin. En tajunnut ottaa yhtäkään kuvaa ennen kuin oli jo myöhäistä, mutta alla brunssin menu hotellin omilta sivuilta:


Brunssin hinta on 28€/hlö, joten ei tätä ehkä ihan joka viikko viitsi lähteä syömään, mutta mielestäni hinta-laatusuhde oli kohdillaan ja syötävää riitti. Olin myös yllättynyt siitä, miten suosittu brunssi näytti olevan, ravintolasalissa ei ollut montaakaan kokonaan tyhjää pöytää. Nähtäväksi jää, onko kyse kuitenkin vielä uutuudenviehätyksestä, brunssi alkoi vasta tämän vuoden alussa Solo- konseptin myötä.

Ahdoin itseni salakavalasti niin täyteen, etten jaksanut jälkiruokia toista kierrosta (mikä pettymys!), ja söin seuraavan kerran vasta iltakahdeksan maissa, silloinkin vain hedelmiä. Kunhan kesä joskus koittaa, täytyy ottaa uusiksi.

Viikonloppuna pääsin viimein testaamaan Chjokon suklaabrunssin Helsingissä. Luin brunssista jo aikoja sitten Maku- lehdestä, ja odotukset olivat kovat. Suklaabrunssilla ei ole mitään tiettyä menua, vaan joka viikko on tarjolla "jotain samaa ja aina jotakin uutta". Tällä viikolla tarjottiin mm. pieniä voileipiä, macaronseja ja marenkeja, suklaamunia, erilaisia konvehteja, suklaamuffinseja ja hyydykeleivoksia.
Brunssi on tavoittanut ilmeisesti laajan asiakaskunnan, minun ja ystäväni lisäksi suuren pöydän ääressä istui muutama eri-ikäinen pariskunta, yksi nuori perhe ja kaksi omasta mielestäni teineiltä näyttänyttä tyttöä (ehkä he olivat jo ihan aikuisia, olen todella huono arvioimaan kenenkään ikää). Asiakaskunta oli ainakin tällä kertaa naisvoittoista, tosin niin se taitaa aina olla. Pieni liiketila oli kuitenkin lähes täynnä, joten pöytävaraus on ehdottomasti suositeltavaa tehdä jo hyvissä ajoin.


 


Brunssin hinta on 16€/hlö, se sisältää all you can eat- buffetin lisäksi kahvin/ teen/ kaakaon ja tästä hyvästä kyllä mielellään maksaa. Brunssin jälkeen suklaakiintiö oli hetkellisesti niin täynnä, etten ostanut konvehteja mukaan, mutta kotimatkalla asia jo harmitti. Ensi kerralla sitten. Chjokon valikoimat vaihtelevat kauden mukaan, joten uskoisin että myös brunssin tarjonnassa näkyvät vuodenajat. Oma suosikkini tällä kerralla oli valkosuklaalla päällystetyt mustaherukkapraliinit. Ne olivat kaiken muun hyvän joukossa erityisen hyviä.
Josko sitä näistä inspiroituneena väkertäisi jonkinlaisen vappubrunssin. Viime viikolla ilmestyneet ruokalehdet olivat täynnä ihania donitsi- ja munkkiohjeita, ja kakkutikkareitakaan en ole vielä ehtinyt kokeilemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti