14. maaliskuuta 2013

Keittokirja-addiktio

En edes uskalla laskea, kuinka monta keittokirjaa omistan. Tai no, suurin osa niistä kuuluu kai virallisesti "leivontakirja"- kategoriaan, mutta yhtä kaikki, niitä on valtavasti. Osasta en ole koskaan toteuttanut yhtäkään ohjetta - ainakaan vielä. Tyhmää, tiedän. Mutta rakastan kirjojen selailua, ihania ruokakuvia, ja aina resepteistä jää jotain mieleen. Jos ei muuten, niin inspiraatioksi johonkin ex tempore- ruokaan tai kakun koristeluun.

Minulla oli kirjoja valtava määrä jo ennen kuin muutin Helsingistä. Määrä on sen jälkeen kasvanut tasaisesti. Miehen mukana taisi tulla kolme Jamie Oliveria. Nekin minulla jo oli, mutta "tasapuolisuuden" nimissä omani ovat nyt jossain pahvilaatikon pohjalla ja miehen kirjat hyllyssä. Niin että ei ne kaikki kirjat ole siis minun. Vain ne kaikki leivontaa, suklaata, kakkuja, muuten makeaa ja kuppikakkuja käsittelevät, ja kaikki Nigellan ja Leila Lindholmin kirjat... Ja lisäksi valtava määrä lehdistä repäistyjä reseptisivuja. Jonain päivänä vielä järjestän ne johonkin siististi. Ehkä.
Olen monesti miettinyt, että pitäisi vain kylmästi valkata jokin monista kirjoista, ja alkaa testata kaikki kirjan reseptit. Tai ainaki kaikki ne, jotka yhtään houkuttelevat. Useasti sorrun tekemään samoja, hyväksi havaittuja ja toimivia (ilman tarkempaa reseptiä olevia) ruokia, mutta tylsäähän se pitemmän päälle on. Ehkä kevään aikana tätä voisi kokeilla, edes pienissä määrin. Tosin ainakin Pala kakkua- ja Hello Cupcake- kirjojen reseptit taitaisi olla parempi testata vähän isomman kohderyhmän kesken...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti